Carlo Midiri en het Nederlands Patisserie Team belangrijke schakel in uniek kunstproject.

Samen met het Nederlands Patisserie Team (NTP) is Carlo Midiri (eigenaar Patisserie & Chocolaterie George Vis) een belangrijke schakel in een uniek kunstproject. LEES VERDER…

rcn9ddph76cho9cblzmn4wvso

Het Nederlands
Patisserie Team
(NPT) neemt een cruciale rol in, door met de inzet van haar
kwaliteiten deel te nemen aan een uniek kunstproject in Congo.

Het initiatief van
dit project ligt bij het Instituut voor Human Activities (IHA).

so7co5bysw82esdaaekpzpi7u

Het doel is om
winstgevende kunst in het Congolese regenwoud tot stand te brengen. Er zijn
lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om hun creatieve ideeën aan te
leveren. Ook worden getalenteerde Congolese cacaoplukkers gestimuleerd om hun
gedachten en emoties om te zetten in creativiteit. De samenwerking tussen de
kunstenaars en deze Congolese arbeiders heeft geleid tot karakteristieke en
sprekende beelden, die de basis vormen voor de chocolade-beelden in het Engelse
museum.

htonydezedy2j4y22y7rrcvcw

Hoewel de
cacaoplukkers maar al te goed bekend zijn met de grondstoffen voor chocolade en
de daarbij behorende specifieke kennis, hebben de meeste van hen in hun leven
nog nooit chocolade gezien. Hun werk is volledig gericht op het voldoen aan de
grote vraag van de wereldwijde consumenten van chocolade.


De boodschap aan de
vaak straatarme cacaoplukkers is dat als ze hun unieke (en creatieve) gedachten
en gevoelens aan de grondstoffen en het productieproces toevoegen, ze hun
normale loon vermenigvuldigd zien met hetzelfde product.

Het proces om van
“normale” foto’s uit Congo naar 3D-chocolade-beelden in een museum te komen,
heeft nogal wat voeten in aarde gehad. De grootste uitdaging was om de vertaling
te maken van de originele beelden, die in Congo staan, naar een expositie die
in Engeland is!

Van de verschillende
foto’s van de beelden van klei zijn digitale-3D bestanden gemaakt, die in
kunststof zijn uitgeprint. Van deze prints zijn door het NPT siliconenmallen
gemaakt die als uitgangspunt hebben gediend voor de chocolade-beelden.  Deze zijn vervolgens gemaakt van chocolade en
met verschillende technieken afgewerkt voor de expositie.

qt9bogfbafxa97ekqyi9m8mee

Tijdens de opening in het National Museum in Cardiff(Wales) waren Carlo
Midiri en Jan Willem Jansen aanwezig om live chocolade beelden te gieten die
onder de bezoekers verkocht werden waarvan de opbrengst ten goede komt aan de
plantage werkers.


Zie voor meer schitterde, in chocolade vervaardigde, hoogstandjes de FOTOREEKS bovenaan het artikel.