Veilingstukken Space Gala rond

Foto: palacehotel

Noordwijk, 28 januari – De voorbereidingen voor het Space Gala zijn in volle gang. De organisatie, bestaande uit Space Expo en het Radisson Blu Palace Hotel,  is verheugd te kunnen meedelen dat de veilingitems rond zijn. Met 14 uiteenlopende kavels hoopt de organisatie voldoende geld binnen te halen voor een nieuwe interactieve 3D expositie rondom de Sojoez Capsule van André Kuipers. Voorbeelden van kavels zijn een reis naar Rusland voor de inspectie van de Sojoez Capsule, een rondvlucht voor 12 personen in de Koninklijke Dakota of een exclusieve vaartocht aan boord van een Fregat of Patrolvessel.

Het gala was in 2015 een groot succes. Er werd € 97.450,- opgehaald tijdens de spectaculaire avond in het hotel in Noordwijk aan Zee. Meteen na de eerste editie is de organisatie doorgegaan met het organiseren van het tweede gala. Dit gaat plaatsvinden op 9 april 2016 in het Radisson Blu Palace Hotel. General Manager van het hotel, André Aaij; “De eerste editie was zo’n groot succes dat we meteen hebben doorgepakt en zijn gestart met het organiseren van het tweede gala. Door onze snelle start hebben we de veiling rond en zijn wij erg trots op de kavels die wij hebben kunnen samenstellen. We hebben diverse sponsors bereid gevonden om hun steentje bij te dragen aan deze ongetwijfeld geweldige avond. We kijken erg uit naar april”.

De tafelverkoop verloopt goed. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar. Directeur van Space Expo, Rob van den Berg; “We hebben 12 tafels verkocht en er zitten nog een heleboel tafels in de pijplijn. Het is hartverwarmend om te merken dat zoveel bedrijven zich willen inzetten voor Space Expo. Als museum is het lastig om te blijven vernieuwen met de minimale subsidies die we ontvangen. Met de Sojoez Capsule van André Kuipers als pronkstuk is een nieuwe expositie een vereiste. Zo kunnen we nog meer scholen en toeristen enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van ESA”.  Aaij vult aan; “Meer toeristen naar de regio is goed voor diverse bedrijfstakken zoals de hotels. Vandaar dat wij dit doel heel graag steunen”.

In 2015 hebben beide partijen getekend voor een samenwerking van minimaal nog 5 jaar.