LINTJESREGEN 2015

Foto: noordwijk.nieuws.nl

 

NOORDWIJK, 24 april 2015

Acht lintjes in Noordwijk

Burgemeester Jan Rijpstra heeft hedenmorgen acht koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken in de Oude Jeroenskerk.

De volgende Noordwijkers ontvingen een lintje.

Arend Dubbelaar 
Sinds 1984 werkt de heer Dubbelaar bij de vrijwillige politie. Verder is hij zeer actief in het plaatselijke 4/5 mei comité. Bijzonder is zijn inspanning om de schooljeugd te betrekken bij de herdenking. Op een aantal basisscholen in Noordwijk geeft de heer Dubbelaar ‘Doe Effe Normaal lessen’, een preventieprogramma voor de jeugd.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Willy Buseman-Groenewegen 
Willy Buseman, die onlangs in eigen beheer een boek uitbracht over haar belevenissen als ambassadeurssecretaresse, is ruim twaalf jaar lid van het team Lief en Leed van de ANBO Noordwijk. Verder was zij ruim vijftien jaar vrijwilliger bij het Museum de Zwarte Tulp.  En gedurende 30 jaar heeft zij vrijwilligerswerk gedaan voor de universiteit Leiden.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Heus 
Jan Heus is een drijvende kracht van het Atlantikwall Museum. Verder is hij lid van de Vergadering van Afgevaardigden Cultuur Historisch Genootschap, waarbij de historische verenigingen van de Duin- en Bollenstreek zijn aangesloten, bestuurslid platform cultureel erfgoed en bestuurslid stichting museum Engelandvaarders. Heus was actief in Genootschap Oud Noorwijk en tientallen jaren bij de scoutingclub Norvicus. Daarnaast is hij Wijkcoördinator van de Nierstichting. In de periode 1999 – 2004 was hij raadslid. Hij is nu nog steeds als commissielid aan de raad verbonden.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Joke Heus

Joke Heus is lid van de bewonersraad van woonzorgcentrum Jeroen en is bij vele activiteiten betrokken. Daarnaast is zij is al tien jaar vrijwilligster bij het jeugd- en jongerenwerk. Ook is zij betrokken bij de Nierstichting, het Atlantikwall Museum en het Genootschap Oud Noordwijk en het Vrijwilligerssteunpunt. Ook in het verleden was zij actief bij vele organisaties en instellingen, zoals de klederdrachtgroep.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Piet van der Staak
Piet van der Staak is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van tafeltennisvereniging Docos, onder meer als voorzitter. Ook was hij Jeugdcompetitieleider afdeling Den Haag en Lid commissie van beroep. Hij verricht nog steeds veel werkzaamheden voor de club.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Baukje Mulder-Veenema 
Baukje Mulder was raadslid van de gemeente Noordwijk tussen 2006 en 2014 en vervulde functies voor de KBO, afd. Noordwijk/KBO Zuid Holland/Unie. Verder was zij lid van de Raad voor Wonen, Zorg en Welzijn in Noordwijk. Ook is zij bestuurslid geweest van de Raad Patiënten en Cliënten Platform (RPCP) en sinds kort  bestuurslid van de Stichting Welzijn Senioren Noordwijk (WSN). Baukje Mulder is verder voorzitter van de bewonersraad op locatie Jeroen.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Omdat Baukje ziek is zal zij haar onderscheiding op een nader te bepalen datum overhandigd krijgen. De redactie van noordwijk.nieuws.nl wenst haar van harte beterschap!

Johanna Voogd 
Johanna Voogd is vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Noordwijk en al zeventien jaar secretaresse van de vrouwenvereniging. Verder is zij vrijwilliger dagbesteding ouderen in Woon- zorgcentrum Jeroen. Tevens verleent zij mantelzorg.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan van der Wel 
Jan van der Wel is een enthousiast pleitbezorger van de belangen van mensen met een lichamelijke beperking. Hij heeft, als voorzitter van de Noordwijkse Invalidenvereniging ‘Noordwijk voor Iedereen’, zitting in werkgroepen en ledenraad van de vereniging Regionaal Patiënten Consumenten Platform Zuid Holland Noord. Verder is hij lid van het Wmo-platform, lid van werkgroepen van Zorgbelang Zuid Holland en lid van de adviesraad Wonen, Zorg en Welzijn.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.