CDA Noordwijk is voorlopig helemaal klaar met PUUR Noordwijk!

Foto:

CDA Noordwijk stopt met gesprekken met PUUR Noordwijk die moeten leiden tot een nieuwe coalitie in de gemeenteraard. KLIK HIER om verder te lezen

Omdat er geen zicht is op de komst van een gebalanceerde, collegiale coalitie stopt CDA Noordwijk met de gesprekken die moeten leiden tot een nieuwe coalitie in de gemeenteraad van Noordwijk. Het vertrouwen dat CDA Noordwijk in eerste instantie had in PUUR Noordwijk is volledig weg.

 

Met meer stemmen dan in 2010 haalde het CDA bij de afgelopen raadsverkiezingen slechts 3 zetels. Een teleurstelling, maar met het vertrouwen van méér kiezers dan de vorige keer wilde CDA Noordwijk – de tweede partij van Noordwijk – graag haar verantwoordelijkheid nemen.

 

CDA Noordwijk heeft een gebalanceerde campagne gevoerd, zonder één druppel modder. Ook heeft het CDA de afgelopen jaren het voortouw genomen om compromissen te vinden op de markante dossiers van de Hotels van Oranje en Bronsgeest. Juist deze reputatie van het zoeken naar balans leidde ertoe dat CDA Noordwijk heeft gepleit voor een brede coalitie, in collegiaal bestuur. Voortzetting van de huidige coalitie was een optie, maar CDA Noordwijk wilde graag verbreding van de coalitie met winnende partijen.

 

PUUR Noordwijk nam het voortouw voor een serie informatieve gesprekken. CDA Noordwijk heeft tot drie maal toe deelgenomen aan deze gesprekken. Tijdens al deze sessies heeft het CDA elke keer weer het gevoel overgehouden dat deelname van het CDA absoluut ongewenst was. Toen ook het Twaalfpunten Dictaat op tafel kwam, was het glashelder dat PUUR Noordwijk de gesprekken benut heeft om te zoeken naar redenen om het CDA buiten te sluiten. Inhoudelijke argumenten zijn daar niet voor te vinden, gezien de constructieve opstelling van het CDA.

 

janderridder Jan de Ridder: “Uit de serie gesprekken die wij hebben meegemaakt met PUUR Noordwijk bleek op geen enkel moment dat ze zochten naar gemeenschappelijkheid. We moesten op het matje komen, terwijl we de afgelopen jaren zo goed en loyaal hebben samengewerkt. Dat kan zo natuurlijk niet. Wat ons betreft zijn we er klaar mee.”

 

CDA Noordwijk is wel reuze benieuwd hoe PUUR Noordwijk gaat uitleggen dat de ‘ruzie’ tussen Salman en Van Ast over het zwembad (g)een totale farce was.