VOGELS IN HET CULTUURCAFÉ

Foto: Het Cultuurcafé

Zondag 25 september organiseert Het Cultuurcafé ism Uitgeverij Atlas Contact, Antiquariaat Moby Dick en de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk een middag over vogels rondom het huis, met Koos Dijksterhuis, Kees Heij en Achilles Cools.

Koos Dijksterhuis is al jaren gefascineerd door spreeuwen. Spreeuwen zwermen met miljoenen door de avondlucht. Hoe doen ze dat? Ze versieren hun nesten met bloemen. Waarom doen ze dat? Ze zijn een genot om naar te kijken, zeker wanneer het licht hun fraaie verenkleed zichtbaar maakt, en een genot om naar te luisteren, ze zingen en neuriën immers het hele jaar door.
Kees Heij bestudeert de huismus al vanaf zijn schooltijd, hij is er zelfs op gepromoveerd. Van meest algemene vogel tot bedreigde soort: wat is er aan de hand met de huismus?. Het lot van de huismus is onverbrekelijk verbonden met dat van de mens.

Achilles Cools, auteur van het inmiddels klassiek geworden De kauw, is vermaard om zijn nauwkeurige natuurobservaties. Hij is erin geslaagd goudvinken te verleiden in zijn tuin te broeden. Een paar jaar lang heeft hij hun gedrag dagelijks geobserveerd en tevens geprobeerd de wereld door hun ogen te zien. Waarom zijn die mannen zo bloedmooi en vrouwen muisgrijs? Zijn mannen altijd siermakers en vrouwen kunstkenners? En waarom behoort hij niet tot de topzangers, terwijl hij zachtjes bijzondere melodieën kan fluiten?

Antiquariaat Moby Dick presenteert een bijzondere collectie vogelboeken.


Kom  zondagmiddag 25 september luisteren naar de verhalen van Koos Dijksterhuis, Kees Heij en Achilles Cools in Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij, wel graag reserven in de winkel of via www.hetcultuurcafe.nl