Down to Earth, een film die om applaus vraagt.

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Sommige films zijn zo bijzonder dat er zelfs voor geapplaudiseerd wordt na afloop. Down to Earth is zo’n film bleek afgelopen maandag. In een volledig uitverkochte Muze klonk na afloop van deze bijzondere film een applaus.

Afgelopen maandag 16 januari was De Muze volledig uitverkocht, vandaar dat de film nog twee maal vertoond gaat worden: 25 januari om 20.00 uur en 30 januari om 13.30 uur.

Down to Earth is een film gemaakt door een Nederlandse familie, die op zoek ging naar een nieuw perspectief op onze doorgedraaide wereld. Rolf en Renata trokken vijf jaar met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat. De ‘Earth keepers’ weten als geen ander hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is om de aarde te koesteren. Met de film wordt een spiegel voorgehouden over onze manier van leven, en probeert ons te laten herinneren waar we vandaan komen. ‘Een reis op zoek naar de bewakers van de aarde’.

De theaterbalie is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl