Shtetl Band Amsterdam met Het Koffertje van Ida Vos

Foto: Shetl-band

Familieconcert Muziek in Jeroen

Zondag 2 april is er een bijzonder concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. In een speciale familievoorstelling vertelt violist Bert Vos samen met zijn Shtetl Band Amsterdam het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van zijn moeder, de jeugdboekenschrijfster Ida Vos. Zij moest als Joods meisje onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Later als volwassene, schreef Ida Vos vijf jeugdboeken over dit thema, waaronder het bekroonde en veel vertaalde boek ‘Wie niet weg is, wordt gezien’.

‘Het Koffertje van Ida Vos’ is een indringende muziekvertelvoorstelling waarin de Tweede Wereldoorlog wordt terug gebracht tot een persoonlijk verhaal dat  zowel volwassenen als kinderen (vanaf ongeveer 9 jaar)  meesleept. De klezmermuziek in de voorstelling en de beelden op een groot scherm versterken dit gevoel. Passages uit het verhaal worden onderstreept, maar soms ook  verzacht of juist gerelativeerd. Niet alleen de oorlog,  maar ook actuele thema’s zoals pesten en buitensluiten komen aan bod.

Het familieconcertconcert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs is € 15,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Vrienden van Muziek in Jeroen en hun introducés betalen € 10,-

Na afloop wordt er fris en een glas wijn geschonken.