22 april kinderconcert  “When children rule the world”

Foto: Kinderkleijnkoor

Kinderen in beweging!

Sport, natuur en cultuur dragen bij aan een gezonde leefomgeving van kinderen.

Het spelen, bewegen, zien, ervaren en  voelen is door Kleijnkoor Noordwijk  samen gebracht in een project waar  de kinderen zingend en dansend  ervaren wat muziek met ze doet.

De kinderen hebben met een aantal leden van Kleijnkoor Noordwijk een internationaal project ingestudeerd. Alle liedjes gaan uit van het thema “Als kinderen toch de wereld mochten regeren.” Tijdens dit project is veelal met Engelstalige liederen gewerkt, maar ook met Nederlandse vertalingen.

 

Kinder Kleijnkoor

Een kinderkoor in projectvorm is een succes zo is bewezen. Kleijnkoor Noordwijk heeft inmiddels diverse projecten georganiseerd waar kinderen tijdelijk met elkaar repeteren en als afsluiting een voorstelling voor publiek. In juni 2016 werd een zonovergoten voorstelling gegeven op het strand met de presentatie van de ZeeDee. het Noordwijks kindervolkslied “kinderen van de zee” werd aan de scholen en de gemeente Noordwijk gepresenteerd.

Meer dan 40 kinderen hebben zich voor When Children rule the world aangemeld om iedere maandag onder leiding van Chantal van der Klugt en Herma van Piekeren de liedjes te repeteren.  

Het koor komt letterlijk in beweging door dans in te passen in het programma. Roos Rebergen studeert aan de dansacademie Lucia Marthas en mag dit kinderproject als stage doen voor haar opleiding.

 

Samenwerking met De Speelbergh

De locatie van de twee voorstellingen op 22 april is het Kruispunt op ‘s Heeren Loo. (Willem van de Bergh terrein). Mede dankzij de samenwerking met Spelotheek De Speelbergh wordt het een vrolijk, actief en gezellige familievoorstelling. Publiek wordt getrakteerd op een wereld van de kinderen met kleur en verbondenheid met elkaar.

In mei organiseren de medewerkers van de Speelbergh de International Toy Library Conference die wordt gehouden in Leiden. Een internationaal congres  waar vanuit de hele wereld medewerkers van spelotheken bij elkaar komen. Het kinderkoor zal op 10 mei de opening van dit congres verzorgen.

Voorstellingen

22 april zijn twee voorstellingen bij het Kruispunt op het terrein van ‘s Heeren Loo, om 17:00 uur en 19:30 uur. De kaartverkoop start op 1 april bij Padero for Kids in de Kerkstraat Noordwijk Binnen en kaarten kosten € 5,00 per stuk.

Informatie via de Facebook pagina van Kinder Kleijnkoor