DAG VAN NATIONALE ROUW…

Foto:

Woensdag 23 julie 2014 | Op deze nationale dag van rouw worden vanmiddag de eerste geborgen slachtoffers van de rampzalige vlucht MH17 door hun dierbaren, minister president Rutte en Koning Willem Alexander, samen met Koninging Maxima worden opgewacht op vliegveld Eindhoven. 

Twee militaire transportvliegtuigen, met daarin de stoffelijke overschotten worden rond vier uur vanmiddag verwacht op luchthaven Eindhoven, waarna in het hele land een minuut stilte in acht zal worden genomen, ter nagedachtenis aan alle getroffenen.

Van daar worden de stoffelijke overschotten overgebracht naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum voor identificatie. Premier Rutte: “zodra een lichaam is geïdentifieerd wordt al eerste de familie geïnformeerd, en niemand anders!”.


Het is overigens nog onduidelijk hoeveel lichamen er precies zijn aangekomen in Charkov. Zeker is dat er in ieder geval nog menselijke resten in het rampgebied –  van zo’n 35 vierkante kilometer in oppervlakte – moeten liggen. Rutte: “Ik houd er zeer serieus rekening mee dat niet alle slachtoffers zich in de trein bevinden.”

Zowel Rutte als Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans oogsten heel veel respect met de wijze waarop zij deze ook voor hen moeilijke taak uitvoeren. Vooral Frans Timmermans bezorgde de hele wereld de rillingen over de rug met zijn zeer bewogen en niets aan onduidelijkheid overlatende speech voor de VN-Veiligheidsraad.

http://www.youtube.com/watch?v=
ppCCWk4_-KI