Menko Wiersema opnieuw raadslid

Foto:

Na de proeverij, aangeboden aan alle aanwezigen door de Noordwijkse horeca beleefden wij de eerste raadsvergadering na het zomerreces.

De raadsvergadering ging voor een belangrijk deel gebukt onder het door de oppositiepartijen CDA, VVD en Noordwijk Zelfstandig aangevraagde debat over de al dan niet wenselijke toetreding van Menko Wiersema als raadslid, terwijl zijn echtgenote wethouder is.
Om een lang verhaal kort te houden, formeel was en is er niets op tegen! De oppositie was in principe tegen de benoeming, terwijl de coalitie er geen probleem in zag. De eerste ‘wedstrijd’ oppositie – coalitie eindigde derhalve in een 0 – 1 overwinning van de coalitie, bestaande uit Puur Noordwijk, Lijst Salman, het samenwerkingsverband tussen PvdA en GroenLinks en D66.
vuigm57auhnfi4fvpddi80019-w300-h250-cbenoeming Menko Wiersema als raadslid
Zoals u ook op onderstaand filmverslag van onze eigen Kenneth Bestwell kunt zien werd Menko Wiersema woensdagavond met alle plichtplegingen benoemd tot raadslid voor de PvdA/GroenLinks. De vacature was ontstaan door het terugtreden van Wil Slats.