Staatsbosbeheer test elektrische Land Rover Defender

Foto:

Staatsbosbeheer krijgt de komende 2 weken twee elektrische Land Rover Defender prototypes. Tijdens deze proef in de herfstvakantie worden ze ingezet in vier van de mooiste natuurgebieden van Nederland.Bezoekers kunnen met een boswachter meerijden op safari. Het is de eerste keer dat de elektrische Defenders in Nederland zijn; een bezoek dat onderdeel is van de laatste onderzoeksfase van deze terreinauto’s.

bigfive1
De Grote Vijf
De elktrische Defender prototypes bevinden zich in de laatste onderzoeksfase. In totaal zijn er tien research & development-auto’s gebouwd die inmiddels zijn getest in de meest uiteenlopende gebieden ter wereld, van de Schotse hooglanden tot wildparken in Afrika. Nu komen daar ook de mooste natuurgebieden van Nederland bij, waaronder het Duingebied bij Noordwijk.
Omdat de auto’s geen geluid maken, zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in bossen en wildparken. Staatsbosbeheer gaat de elektrisch aangedreven Defenders tijdens de twee weken van de herfstvakantie inzetten voor verschillende soorten safari’s.
Voor het Duingebied bij Noordwijk (Hollands Duin) kunnen bezoekers zich nog aanmelden voor een Grote Vijf reesafari in de volledig elektrisch aangedreven Land Rovers. 
Wees er snel bij, want vol is vol!
BRON: Staatsbosbeheer