Werkstraf voor plaatsen naaktfoto ex op Facebook

Foto:

Den Haag/Noordwijk | Het gerechtshof in Den Haag heeft Noordwijker Michael H. (48) een werkstraf van 20 uur opgelegd voor het plaatsen van een naaktfoto van een ex-vriendin op Facebook. LEES VERDERVolgens het hof heeft hij haar eer en goede naam aangetast.

De Noordwijker en zijn vriendin zetten eind vorig jaar een punt achter hun relatie. Daarna kregen ze ruzie over de boedelscheiding. Het openbaar ministerie beschuldigde de man ervan toen een naaktfoto van haar op Facebook geplaatst te hebben.
De verdachte zei twee weken geleden, tijdens de strafzetting bij het hof, dat een collega op de zaak een geintje met haar naaktfoto had uitgehaald. “Eigenlijk was het helemaal niet grappig”, erkende hij. Hij zorgde ervoor dat de afbeelding van haar binnen een uur weer van de Facebookpagina verdween.
Het openbaar ministerie houdt de Noordwijker er toch verantwoordelijk voor dat de foto was geplaatst.
Het hof spreekt hem wel vrij van mishandeling van zijn ex-vriendin. Volgens de vrouw had de Noordwijker haar in zijn auto geslagen, toen ze woorden kregen over de boedelscheiding.
De rechtbank vond eerder dat de mishandeling nog bewezen was, en veroordeelde Michael H. daarom tot een werkstraf van veertig uur. 
De Noordwijker spande bij het gerechtshof hoger beroep aan, omdat zij hém mishandeld zou hebben in plaats van andersom. Volgens het hof is er in ieder geval onvoldoende bewijs dat de Noordwijker geweld tegen zijn ex-vriendin had gebruikt. Wel zou hij zijn woede gekoeld hebben op haar auto, door er een spiegel af te trappen. Dat gaf de Noordwijker grif toe. Hij zou zelfs twee spiegels vernield hebben, maar die schade had hij ook weer vergoed.
Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van dertig uur tegen Michael H.
BRON: Leidsch Dagblad d.d. 25-10-2014