College laat ondernemers in de kou staan

Foto:

In navolging van verschillende omliggende gemeenten willen CDA, Noordwijk Zelfstandig en de VVD ook in Noordwijk een centrummanager. LEES VERDERNet als in verschillende Bollenstreekgemeenten al het geval is, willen ondernemers, het CDA, Noordwijk Zelfstandig en de VVD, dat de gemeente zo snel mogelijk een city-manager aanstelt. Deze ervaren city-manager zal toeristische trekpleisters onder de aandacht van het publiek moeten brengen en met plannen moeten komen om de winkelgebieden in Noordwijk die nieuwe impulsen genereren voor de middenstand.

CDA voorman Jan de Ridder: ‘een aanjager voor de Noordwijkse economie lijkt mij in deze barre tijden harder nodig dan een duurzaamheid-coördinator’.  

Voornoemde oppositiepartijen willen daarvoor de 80.000 euro gebruiken die de coalitie o.l.v. Puur Noordwijk gereserveerd heeft voor de functie van duurzaamheid-coördinator en deze functie te schrappen. De oppositie meent dat voor de duurzaamheidsdoelstellingen echt geen aparte functionaris nodig is. Zij vonden echter geen gehoor bij de coalitie en stemden vervolgens niet in met de begroting. De coalitiepartijen Puur Noordwijk, Pvda/Groenlinks, Lijst Salman  en D66 stemden wel in met de begroting waardoor deze is aangenomen.
De enige toezegging vanuit de coalitie was dat zij zich op korte termijn wel wilde buigen over het takenpakket van een eventueel toekomstige city-manager.
Wordt vervolgd!