Aanstormend talent bij concert ‘Muziek in Jeroen’

Foto: noordwijk.nieuws

Dit concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk op zondag 1 februari begint om 15.00 uur. Na afloop wordt nagepraat onder het genot van een (gratis) glas wijn/fris. Kaarten à € 15,- (Vrienden van Muziek in Jeroen mogen gratis een introducé meenemen) zijn in de voorverkoop bij Theater de Muze en kunnen daar ook telefonisch of per mail worden gereserveerd:  www.demuzenoordwijk.nl.

Gedurende haar studie trad Ella veel op als soliste bij koren, en zong ze als koorlid bij o.a. P’Adam en Bachkoor Holland. In 2010 trad zij op bij opera aan Zee in Noordwijk, waar ze Alcina speelde in een verkorte versie van de gelijknamige opera.

In 2011 voltooide ze haar bachelor met het predicaat ‘zeer goed’. Hierna studeerde Ella verder bij de Dutch National Opera Academy (DNOA). In augustus 2013 sloot Ella haar opleiding bij de DNOA glansrijk af met de rol van Contessa in een 3 maal volledig uitverkochte voorstelling van Le Nozze di Figaro. Direct daarna was Ella te zien in de voorstelling Avondland, een openluchtvoorstelling in de duinen van Noordwijk.

Naast haar bezigheden in opera en muziektheater is Ella als oratoriumzangeres actief. En ook in de kamermuziek en het liedvak laat ze vaak van zich horen, en werkt ze samen met de pianisten Laura Bos en Tobias Borsboom.

Tobias Borsboom studeerde aan de Jong Talent-afdeling van het Utrechts Conservatorium. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, waar hij in 2013 zijn masterdiploma behaalde. Borsboom was succesvol bij het Entrée Kamermuziekconcours (2006), Prinses Christina Concours, YPF Piano Competition (2007 en 2010), Grachtenfestival Conservatorium Concours (2012) en Grand Dominique (2012). Tijdens de YPF Piano Competition in 2010 won hij de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie.

Afgelopen weken was Tobias veelvuldig te horen op Radio 4 als finalist van ‘The Dutch Classical Talent Award’. De daaraan verbonden tour brengt hem in alle concertzalen van Nederland. De finale is op 31 mei in het Concertgebouw.

Ella Rombouts en Tobias Borsboom geven op 1 februari een recital rond gedichten van de Duitse schrijver Joseph von Eichendorff (“De ware romanticus”).In zijn teksten verwoordt Eichendorff romantische thema’s op een simpele, heldere manier. Geen wonder dat zijn teksten veelvuldig op muziek zijn gezet. Ella Rombouts en Tobias Borsboom laten u graag kennis maken met deze romantiek  door de vertolking van werk van o.a. Mendelssohn, Schumann, Wolf en Strauss.