Werkkostenregeling (WKR) Congres in Noordwijk

Foto: EventBranche.nl

WERKKOSTENREGELING CONGRES – De werkkostenregeling (WKR) is vanaf 1 januari 2015 ingegaan. Uit de eventbranche komen veel geluiden over onduidelijkheid omtrent de regelgeving. Tijd dus om antwoord te krijgen op al uw vragen. Dat kan tijdens het WKR Congres Noordwijk op maandag 16 maart in de Jeroenskerk en Beachclub O in Noordwijk.

EventBranche.nl organiseert WKR Congres Noordwijk voor organisatoren en opdrachtgevers van bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en evenementen over nieuwe werkkostenregeling

‘De tijd van de kop in het zand steken is voor de evenementenbranche voorgoed voorbij, want de WKR raakt niet alleen bedrijfsuitjes en bedrijfsfeesten. Het WKR Congres Noordwijk heeft maar één doel: alle onduidelijkheid rondom de werkkostenregeling (WKR) bij organisatoren en opdrachtgevers van evenementen wegnemen’, zegt Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur van EventBranche.nl.

Welke gevolgen heeft de werkkostenregeling nou echt voor de eventbranche? Wanneer moet een bedrijfsuitje binnen het forfait van de WKR en wanneer mag het als vrijstelling in de boekhouding opgenomen worden? En hoe zit het met bedrijfsfeesten? Familie-evenementen? Recepties? Of een studiedag of congres met een afsluitend feest? Komt een bedrijf dan meteen in de 80% naheffing? ‘Om sluitende antwoorden te kunnen geven, in advies te voorzien en ook aan te geven hoe er gecontroleerd wordt en waar eventuele ‘ontsnappingen’ zitten, heeft het WKR Congres sprekers met informatie uit de eerste hand’, vervolgt Weikamp.

WKR1

Topsprekers Michel Kooij (Deloitte) en Stan Rethans (de Belastingdienst) zullen gedurende het congres antwoord geven op diverse vraagstukken en casussen om alle ins en outs van de regeling te belichten. Deelnemers krijgen de mogelijk om tijdens het registratietraject vragen in te sturen. Daarnaast zal Sendsteps op het congres aanwezig zijn om vragen te verzamelen en live door te zetten naar de sprekers. Alle deelnemers krijgen na afloop de informatie nog eens in de vorm van een whitepaper als digitaal naslagwerk.

Deelname en kosten Naast de nodige kennis en netwerk momenten wordt er een volledige lunch verzorgd en zal de dag worden afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel bij BeachClub O. Speciaal voor abonnees van EventBranche bedraagt het tarief voor deelname aan dit congres slechts € 99,00. Eventprofessionals die geen lid zijn van EventBranche kunnen voor slechts €149,00 tevens deelnemen aan het WKR congres.

Link congres: http://www.wkrcongres.nl/ Link inschrijven: http://www.wkrcongres.nl/registratie.php Twitter hashtag: #WKRcongres

————————————————————————————————————————— Over EventBranche EventBranche.nl is het grootste overkoepelende mediaplatform (kennis, netwerk en promotie) voor eventprofessionals en daarmee ‘head of community’ binnen de Nederlandse eventbranche. Het mediabedrijf biedt unieke content via online/offline media en eigen events en is daarmee het enige multimediale kennisplatform waar eventprofessionals lid van zijn en waar eventbedrijven zichzelf promoten. Met vier vakbladen per jaar, een nieuwssite, vacaturebank, diverse social media-kanalen en een online nieuwsbrief bereiken de media onder de EventBranche-vlag ruim 50.000 personen per maand. EventBranche is ook de organisator van de EventBranche Borrel, waar vele honderden eventprofessionals samen komen om te netwerken op locatie. Over spreker Stan Rethans – de Belastingdienst – Voorzitter Kennisgroep cao Het WKR Congres Noordwijk heeft het bijzondere voorrecht dat ook de Belastingdienst acte de présence geeft. Stan Rethans, Voorzitter van de Kennisgroep cao en Vakcoördinator Loonheffingen spreekt namens de Belastingdienst over de feitelijke uiteenzetting van de werkkostenregeling voor evenementen en bedrijfsuitjes. Hoe gaat de Belastingdienst dit controleren? Welke onderdelen van evenementen vallen wel of niet onder de WKR? Daarnaast behandelt hij een aantal door u ingezonden vragen en casussen. Een unieke kans voor zowel eventbedrijven als opdrachtgevers om 1 op 1 te communiceren met de Belastingdienst.

Michel Kooij – Deloitte Nederland – Director Loonheffingen Michel Kooij heeft niet alleen buitengewoon veel kennis van zijn vakgebied, maar weet dit ook te vertalen in branchegerelateerde hapklare brokken. Vakmedia, brancheverenigingen en bedrijven zijn allemaal op zoek geweest naar iemand die ons kon uitleggen wat nou echt de gevolgen zijn van de Werkkostenregeling voor de eventbranche. Michel Kooij is degene die u tot in de details kan adviseren. Met zijn medewerking namens  Deloitte heeft het WKR Congres Noordwijk een spreker die vanuit zijn adviesrol antwoord kan geven op al uw vragen met betrekking tot de WKR en de evenementenpraktijk.