Klankborgdroep Groot Hoogwaak 2020 presenteert eindadvies

Foto: Groot Hoogwaak

Klankbordgroep Groot Hoogwaak 2020 presenteert eindadvies

 

De Klankbordgroep Groot Hoogwaak 2020, die vorig jaar is ingesteld om bij te dragen aan verbetering van de uitbreidingsplannen van het Woon-zorgcentrum, heeft medio februari een eindadvies opgesteld. Daarin wordt een alternatief geschetst voor de oorspronkelijke plannen van Groot Hoogwaak. Zo komen er in het alternatief niet drie maar twee woonblokken op het terrein van Groot Hoogwaak. Deze blokken zijn ook iets lager, en zo gepland dat het uitzicht van omwonenden zo min mogelijk wordt aangetast. Ook voor de geplande bebouwing op het Wantveld heeft de Klankbordgroep alternatieven aangedragen, waarin de bebouwing een speelser karakter heeft en verder af staat van bestaande woningen. De klankbordgroep heeft verder veel aandacht besteed aan ruimte voor groen en suggesties gedaan voor een veilige verkeersafwikkeling.

 

In de Klankbordgroep zaten bewoners van de verschillende straten rondom Groot Hoogwaak, de cliëntenraad van Groot Hoogwaak, wijkverenigingen, ondernemers en bewoners van Groot Hoogwaak. Onder voorzitterschap van Arthur Eijs heeft de discussie in de Klankbordgroep zich geconcentreerd op de belangrijkste probleemgebieden: hoogtes van gebouwen, bouwvolumes, zichtlijnen en rooilijnen.

Eijs: ‘Iedereen is het er wel over eens dat de nieuwe schetsen een aanzienlijke verbetering zijn. Dat betekent niet dat aan alle individuele belangen volledig is tegemoet gekomen. Dat kon ook niet, daarvoor liepen de wensen te ver uiteen. En één ding stond vast: Groot Hoogwaak moest wel een levensvatbaar plan overhouden, zowel uit oogpunt van zorg als in economisch opzicht.’ De voorzitter van de Klankbordgroep is erg blij met de uitkomsten van de gesprekken: ‘Dat er in zo korte tijd, bij zowel Groot Hoogwaak als bij de leden van de Klankbordgroep, de bereidheid was om te bewegen en om met elkaar naar verbeteringen te zoeken is een groot compliment aan allen. Een goede sfeer, positief meedenken: het bewijst dat het betrekken van belanghebbenden in zaken als deze erg positief kan uitpakken’.

Het advies is aangeboden aan de Stuurgroep Groot Hoogwaak 2020 die het advies op korte termijn bespreekt.

Het eindadvies wordt in de eerste week van maart door de voorzitter van de Klankbordgroep, klankbordgroeplid Daan Vogelezang en Michiel Mondria, lid van de projectgroep Groot Hoogwaak 2020, gepresenteerd aan het College van B&W en de fracties in de gemeenteraad van Noordwijk.

Daarna is het aan Groot Hoogwaak om in overleg te gaan met de gemeente en om daar een uitgewerkt plan in te dienen, waarna verdere besluitvorming volgt, inclusief alle daarbij behorende mogelijkheden van inspraak en bezwaar.