JOHANNES PASSION IN NOORDWIJK

Foto: KunstKlank

Posterbeeld_johannes_passion_2014-DEF.ai

Op 30 en 31 maart organiseert KunstKlank, i.s.m. Muziek in Jeroen, een uitvoering van de Johannes Passion in een voor Noordwijk en KunstKlank ongekend grote bezetting en enscenering. Vijf gerenommeerde solisten en het groot Nationaal Symfonisch Kamerorkest vormen het profesionele onderdeel van dit concert waarbij daarnaast een groot koor van talentvolle amateurs uit Noordwijk en omgeving een prominente rol vervuld.

Scholieren

Scholieren van ‘De Bronckhorst’, ‘Wakersduin’ en ‘Leeuwenhorst’ maken een belangrijk onderdeel uit van dit koor dat op dramatische wijze alle generaties van een volk, zoals dit zich volgens de christelijke overlevering zou hebben gemanifesteerd, vertolkt.

Een unieke ervaring voor de basisschoolleerlingen, terwijl voor de examenkandidaten van ‘Leeuwenhorst’ hun bijdrage tevens onderdeel is van hun eindexamenprogramma.

Hart voor Kunst

Met de introductie van ‘Hart voor Kunst’-toegangsbewijzen wil KunstKlank grote projecten zoals de bijzondere uitvoering van de Johannes Passion voor een groot publiek zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk houden. Met de extra inkomsten uit deze speciale kaarten kunnen de reguliere toegangsprijzen, zowel voor volwassenen als voor scholieren en studenten, zo laag mogelijk worden gehouden. Iedereen die projecten als deze niet alleen een warm hart toedraagt maar tevens over de middelen beschikt om letterlijk ‘een extra duit in het zakje te doen’ kan door het kopen van deze kaarten eenvoudig die extra bijdrage leveren.

De speciale kaarten kosten Є50,- en bieden o.a. toegang tot het ‘Hart voor Kunst’ voorprogramma met een introductie op de Johannes Passion door Rens Tienstra, een expositie van schilderijen van Annelies Landsman en speciale ‘Hart voor Kunst’-plaatsen tijdens het concert.

Concertdata: maandag 30 & dinsdag 31 maart 2015

Aanvang: 20.00 uur (Einde ca 22.30 uur)

Locatie: Oude Jeroenskerk Voorstraat 44 Noordwijk

Toegang (incl. pauzedrankje): Є29,50 / Scholieren & studenten Є 20,-

‘Hart voor Kunst’-kaarten Є50,-

Kaartverkoop & info: www.kunstklank.nl & bij Boekhandel van der Meer Vuurtorenplein 6-10 Noordwijk

 

Deze KunstKlankuitvoering van de Johannes Passion is de apotheose van een maand vol ‘passie’-activiteiten in Noordwijk. Voorafgaand aan Pasen wordt onder de noemer Passie van Noordwijk door verschillende organisaties vanuit historisch, cultureel en religieus perspectief kunstzinnig inhoud gegeven aan het fenomeen ‘passietijd’.

 

Vrijdag 13 maart 19.00 uur Buurtkerk Hoofdstraat 10

Passiewoorden: beleven, bekijken en ervaren. Een bijzondere maaltijd met muziek, beelden van Daniël en Carolien Tavenier en teksten van Janneke Nijboer. www.windkracht3pt0.nl

 

Zaterdag 21 maart 23.00 uur & zondag 22 maart 15.00 uur Oude Jeroenskerk Voorstraat 44 Gregoriaanse Passie door Capella Tenebrae o.l.v. Rens Tienstra www.muziekinjeroen.nl