POEZIE SLAUERHOFF IN HET CULTUURCAFÉ

Foto: Hans en Leo lezen Slauerhoff

POEZIE SLAUERHOFF IN HET CULTUURCAFÉ

 

Goede Vrijdagmiddag 3 april a.s. vindt in Boekhandel Van der Meer/ Noordwijk een presentatie plaats van de poëzie-bundel ‘Slauerhoff, desperado te land en ter zee/Desperado zu Wasser und zu Land’: Duitse vertalingen die Hans van der Veen maakte van het werk van de Nederlandse dichter Jan Jacob Slauerhoff.

 

Slauerhoff is de tiende bundel vertalingen, die Van der Veen (gepensioneerd leraar Duits, Leeuwarden 1947) uitbrengt. Eerder vertaalde hij onder andere werk van Piet Paaltjes, Anton Korteweg, Cees van Hoore en Frank Koenegracht.

 

In januari van dit jaar bracht de vertaler hiervan een onderhoudende keuze ten gehore, tijdens zijn vorige bezoek aan de Noordwijkse boekhandel. Hij werd daarbij bijgestaan door de dichter Leo van Zanen, die de voordracht van de Nederlandstalige originelen voor zijn rekening nam. In dezelfde samenstelling zal dit duo op 3 april Slauerhoff tweetalig tot klinken brengen.

 

Ter gelegenheid van Goede Vrijdag zal Leo van Zanen deze middag openen met zijn gedicht   ‘Judas Iskarioth’.

 

De middag begint om 14.00 u precies en de toegang: gratis. Wel graag reserveren via [email protected] of 071-3613073. Het Cultuurcafé is gelegen aan het Vuurtorenplein 6 in Noordwijk.