EXPEDITIE JUTTERSGELUK VOOR MENSEN MET ANDERE TALENTEN

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Noordwijk – Op 23 april organiseren KIMO Nederland/België en Stichting Juttersgeluk in samenwerking met gemeente Noordwijk een expeditie op het strand voor mensen met een beperking.

De expeditie is speciaal bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking die gebruik maken van de WMO. Ook vrijwilligers die graag in de zorg werken zijn van harte welkom op 23 april. Om 10:30 uur is er een officieel ontvangst door wethouder P.J. Barnhoorn van de gemeente Noordwijk met koffie en thee bij Strandrestaurant Nederzandt in Langevelderslag. Daarna start de ontdekkingstocht.
Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt meegenomen zodat om 12:30 uur een schoon strand achterblijft. Suzanne Klaassen van Juttersgeluk: “Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het is een zinvolle dag en geeft mensen zelfvertrouwen en meer eigenwaarde. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die minder goed meekomen in de maatschappij.” Een groep van ‘s Heeren Loo Zorggroep in Noordwijk heeft zich aangemeld.
De expeditie in de gemeente Noordwijk is de derde van de zes etappes van een estafette die op 22 april begint in Wassenaar en op 24 april eindigt op het strand van IJmuiden, gemeente Velsen. Andere gemeenten die meedoen zijn Katwijk, Zandvoort en Bloemendaal. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Heeft u belangstelling om mee te doen? Dan kun u zich aanmelden via: [email protected]
KIMO Nederland/België staat voor schone zee en stranden en benut in dit project in samenwerking met de Stichting Juttersgeluk de talenten van mensen met een beperking. Doordat de zorg van deze mensen dichter bij de gemeenten is komen te liggen, is dit initiatief ontstaan. Het is de bedoeling dat volgend jaar alle gemeenten langs de kust van Nederland en België meedoen.
De expeditie start niet voor niets op 22 april, de Dag van de Aarde. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop.