In startnotitie Omgevingsvisie vrijwel niets te lezen over bollenteelt

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Noordwijk 23 april 2015 | De gisteravond door CDA Noordwijk, VVD Noordwijk en Noordwijk Zelfstandig georganiseerde discussieavond over wéér een nieuwe toekomstvisie voor Noordwijk kenmerkte zich door een mooie opkomst.

Op deze avond, georganiseerd binnen de muren van Hotel Restaurant Royal, waren ruim zeventig Noordwijkers afgekomen, waaronder ook wethouder Hans Bakker, en die in prima banen werd geleid door CDA raadslid Els van Egmond, die iedereen ruim de mogelijkheid gaf om aan het woord te komen.

De oppositie had tot het organiseren van deze avond besloten uit onvrede met het tot nu toe door wethouder Bakker (Puur Noordwijk) gevoerde proces. Uit protest verlieten de fracties van CDA, VVD en Noordwijk Zelfstandig, twee weken geleden, de raadzaal omdat het volgens hen onjuist was en is om nu al een oordeel te moeten vellen over de manier waarop deze toekomstvisie er uit moet gaan zien. Zij vinden het veel logischer om hierover eerst een informerende sessie te beleggen.

Een en ander bleek ook duidelijk uit de verschillende opmerkingen vanuit de zaal. Verschillende Noordwijkers voelden zich door Bakker uitgesloten van de door hem georganiseerde ‘meedenksessies’, vooral ook omdat totaal onduidelijk is welke criteria er toe hebben geleid, dat sommige Noordwijkers wél en andere Noordwijkers níet in aanmerking komen voor het meepraten en meedenken over de toekomst van onze mooie badplaats.

Ook werd bloot gelegd dat bepaalde belangwekkende onderwerpen niet of heel summier benoemd werden in die startnotitie. Zo werd er veel meer aandacht gevraagd voor  zaken als bollenteelt, werkgelegenheid, natuur, seniorenhuisvesting, parkeren, (wind)energie, en wandelpaden. CDA voorzitter Jan-Maarten de Raad: “was het niet veel logischer geweest om alle verkiezingsprogramma’s uit 2014 als leidraad te nemen voor de totstandkoming van een nieuwe toekomstvisie? Dan was waarschijnlijk alles van belang aan bod gekomen”.

Meer dan eens werd door aanwezigen gewezen op het feit dat de toekomst van Noordwijk een gemeenschappelijke taak is van de burgers, de politiek en het bedrijfsleven. Een bedrijfsleven dat zich o.a. kenmerkt door de vele donaties die zij jaarlijks doen, waardoor Noordwijk zo’n bloeiend verenigingsleven kent.

Over één ding was zo’n beetje iedereen het eens. Oud CDA wethouder Victor Salman verwoordde het als volgt: “De uiteindelijke visie gaat over de toekomst van Noordwijk, dus laten we er nu voor zorgen dat we een visie maken die langer dan drie jaar mee gaat!”.