THEATERVOORSTELLING OVER EMILY DICKINSON DOOR ROBERT PRAGER

Foto: Robert Prager

Zondagmiddag 31 mei speelt acteur Robert Prager de voorstelling ‘Teruggeroepen’ in het Theaterhuis Noordwijk.
De voorstelling ‘Teruggeroepen’ is een impressie van het werk van de dichteres Emily Dickinson. Robert Prager gebruikt daarvoor haar gedichten, brieven en biografische gegevens. Emily Dickinson (1830-1886) was een uitzonderlijk dichteres, omdat zij volkomen afweek van de conventie van haar tijd.
Robert Prager: “Haar stijl is ongewoon bondig. Uiterst modern. Haar gedachtegang is origineel. Ze geeft blijk van groot observatievermogen. Haar werk emotioneert altijd. Een alledaagse gebeurtenis verandert plotseling in een vergezicht.”
De voorstelling ‘Teruggeroepen’ maakt het werk van Emily Dickinson toegankelijk. Haar poëzie lijkt gecompliceerd, maar blijkt in de voorstelling heel transparant en inspirerend.
Robert Prager speelde meer dan 75 rollen bij de belangrijke Nederlandse toneelgezelschappen, waaronder De Appel. Daarnaast heeft hij een groot aantal voorstellingen geregisseerd.

De voorstelling wordt georganiseerd door Het Cultuurcafé en ZeepaanZee.
Zondag 31 mei, Locatie Het Theaterhuis, Voorstraat 14, Noordwijk. Aanvang 16.00 uur, toegangskaarten (€10,-) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé of online via www.hetcultuurcafe.nl