2544 handtekeningen als input voor Boulevard Discussie 2015

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Op 24 juni 2015 heeft de Stichting Platform Initiatief Noordwijk het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk de volgende brief gestuurd. Bij deze brief werden de 2544 handtekeningen van inwoners van Noordwijk, die de plannen van hotels van Oranje ondersteunen, toegevoegd alsmede de presentatie “Noordwijk aan Zee krijgt een fraaie boulevard”. De Stichting wil hiermee nogmaals onderstrepen dat daadkracht, op basis van democratisch genomen besluiten en nog extra ondersteund door heel veel burgers, van het bestuur van de gemeente Noordwijk verwacht wordt.

College van B&W Noordwijk
Postbus 298
2200 AG Noordwijk

Noordwijk, 22 juni 2015

Betreft: uw onderwerp De Boulevard Discussie 2015

Geacht College,

Zoals u weet, is op 30 oktober 2014 het burgerinitiatief “Plannen Hotels van Oranje wachten al maanden op vervolgactie Gemeente Noordwijk” behandeld in de vergadering van uw gemeenteraad. Tijdens deze bijeenkomst werden naast de 362 handtekeningen die dit burgerinitiatief ondersteunden, nog eens 2182 handtekeningen overhandigd aan de voorzitter van de gemeenteraad. Hiermee werd de oproep haast te maken met de plannen van Hotels van Oranje ondersteund door maar liefst 2544 Noordwijkers.

Wij hebben de amendering van het burgerinitiatief door uw Raad direct bestreden als zijnde onrechtmatig. De procedure hiervoor loopt nog.

Dit laat onverlet dat wij in dit stadium, waar u als College de Noordwijkers om advies vraagt, uw College erop te wijzen dat minimaal 2544 Noordwijkers achter de plannen van Hotels van Oranje staan, zoals weergegeven in de presentatie van Hotels van Oranje die wij bijgaand doen toekomen.

Deze presentatie werd aan de ondertekenaars van het burgerinitiatief getoond. De plannen van Hotels van Oranje vormen een essentieel onderdeel van de mogelijkheden om de KW Boulevard toekomst bestendig te maken.

Wij gaan ervan uit dat rekening wordt gehouden met de mening van de 2544 Noordwijkers. Dat is waarom wij u als College de handtekeningen van deze Noordwijkers doen toekomen, die eerder aan uw Raad werden overhandigd.

Hoogachtend
Stichting Platform Initiatief Noordwijk

dr. ir. H.R. Stol A.W. Taverne – van der Meij A. de Boer
voorzitter secretaris penningmeester

bijlagen:
• kopie 2544 handtekeningen BI Plannen HvO
• presentatie Plannen HvO