NWS ONTVANGT VIER TON VAN GEMEENTE NOORDWIJK

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Dit is het gevolg van het bezwaar van Deloitte Accountants tegen de aanslagen rioolbelasting over 2014 en 2015

Volgens Deloitte zou aan de Noordwijkse Woningbouw Stichting meer in rekening zijn gebracht dan de werkelijke kosten die voor het riool zijn gemaakt.

Gemeente Noordwijk was het in eerste instantie niet eens met die stellingname, echter nadat Deloitte verder van mening was dat niet alle belastingplichtigen op deze manier werden aangeslagen, zoals eigenaren van zomerhuisjes en garages, waardoor een eventuele rechtszaak waarschijnlijk het ongeldig verklaren van de verordening, met enorme gevolgen voor alle opgelegde aanslagen, heeft de gemeente ervoor gekozen om de helft van de heffing plus kosten (in totaal € 384.000,00) terug te storten op de rekening van de NWS.

Ook werd duidelijk dat deze ‘korting’ ook geldt voor de komende jaren, waarbij met de NWS is afgesproken dat over dit compromis niet actief zal worden gecommuniceerd. Iets dat CDA fractievoorzitter Jan de Ridder er toe bracht te stellen dat dit soort afspraken een precedentwerking kunnen hebben. De Ridder: ‘Je geeft hiermee wel een signaal af’.