PASSIE & VUUR van KUNST & KLANK

Kunst en Klank aan Zee
Kunst en Klank aan Zee
Foto: Kunst en Klank aan Zee

PASSIE & VUUR van KUNST & KLANK 29 juli t/m 1 augustus KunstKlank Strandtheater Noordwijk Zeereep, strandafrit 21 De laatste week van het KunstKlank Zomerfestival aan Zee in Noordwijk staat in het teken van passie en vuur van kunst en muziek. Vrijdag en zaterdag de apotheose van het festival met het Carel Kraayenhof Ensemble, La Manouche, ‘Burning Beach’ en ‘Eggo!’.   Woensdag een vrolijke creatieve kindermiddag met daarna een schatgraverij. Die avond de laatste editie van Yoga aan Zee en Film aan Zee met Eat Pray Love.
Woensdag 14-16 uur Kindermiddag aan Zee Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar ‘Droomeiland in de Noordwijkse Zee’. De kinderen schilderen hoe zo’n droomeiland er voor hen uitziet. Met Joke C. Bos en Vera Valstar. Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de vrolijke verrassingsmiddag  ‘Droomeiland’. De kinderen kunnen worden gehaald en gebracht maar voorbij de ingang is het Strandtheater hun domein.

 

Om 16 uur wordt de kindermiddag afgesloten met een ouderwetse Schatgraverij.  Ter gelegenheid van het Zomerfestival aan Zee herstelt KunstKlank een oude Noordwijkse traditie voor één keer in ere. Met blote handen graven naar leuke prijsjes. Voor alle kinderen die een kaartje hebben voor de Kindermiddag.

 

Om 21 uur wordt de woensdag vervolgd met Yoga aan Zee. Een speciale yoga beleving op het strand rond zonsondergang.

 

Om 22.30 uur wordt de dag besloten met Film aan Zee. Deze week Eat pray Love. Een rijk geillustreerde film over een New Yorkse journaliste die na een mislukt huwelijk haar leven een andere richting wil geven. Ze begint aan een bijzondere reis die haar via Italie, India en Bali naar haar sprookjesprins zal voeren.

 

Vrijdagmiddag om 12 uur de eerste ‘Zen-eggxperience’ Eggo!. Een interactieve kunst-theatrale beleving in Japanse sfeer. Doorlopende voorstelling voor twee personen van telkens circa tien tot vijftien minuten. Idee en concept Jurriaan van Hall, Herma van Piekeren en Annelies de Ridder. Vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 0.00 uur.  Toegang €3,00. Tickets bij het object.

 

Vrijdag 21 uur La Manouche Met hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur. Warme gitaarklanken en temperamentvolle zang voeren de luisteraar mee met de zigeunerkaravaan en naar het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad in een repertoire dat een melange is van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca.

 

Zaterdagavond 21 uur  Carel Kraayenhof Ensemble met ‘Liberación in Concert’. Een voorstelling over grenzen tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, leven en dood. Het concert beschrijft de dagelijkse realiteit van vele mensen die vechten voor de vrijheid. Maar ook het leven zelf wordt in deze voorstelling uitgebreid gevierd. (Deze voorstelling is uitverkocht).

 

Spectaculair onderdeel van de voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond is de vurige kunstperformance Burning Beach. Beeldend kunstenaar Jurriaan van Hall laat tegen de achtergrond van zee en ondergaande zon zijn werk ‘torchen’.

 

Voor kaartverkoop & info Kunst en Klank aan Zee, KLIK HIER