CDA dringt aan tot spoedige besluitvorming nieuwbouw ‘dierenweitje’

Foto: cda noordwijk

CDA Noordwijk  stelt schriftelijke vragen ex art 46 over levensloopbestendig bouwen en sociale huurwoningen en vindt dat de gemeente maar weinig haast maakt met de besluitvorming rondom mogelijke nieuwbouw door de NWS aan het ‘dierenweitje’

Vandaar dat zij het College, bij monde van haar raadslid Lenie Zoetendaal, om opheldering vraagt!

cdanoordwijk

CDA Noordwijk – Schriftelijke vragen ex art 46 over:

Levensloopbestendig bouwen en sociale huurwoningen

Noordwijk, 25 augustus 2015

Inleiding:

Er komt een groeiend gebrek aan sociale huurwoningen en levensloopbestendige woningen.

Dit heeft meerdere oorzaken zoals u weet: de sterk gestegen huren, de transitie in de zorg (langer thuis blijven wonen), de toestroom van statushouders, de instroom van voormalige GGZ-cliënten.

De woningmarkt zit al aardig op slot en grote nieuwbouwplannen worden nog niet gerealiseerd.

Onder verwijzing naar de recente brief van de SHN (St Huurdersbelangen Noordwijk) van 12-7-’15, waarin zij met spoed aandringt tot besluitvorming rondom mogelijke nieuwbouw door de NWS aan het ‘dierenweitje’,  wil CDA Noordwijk daarom graag een antwoord van het College op de volgende vragen mbt levensloopbestendig bouwen en sociale huurwoningen:

Vragen aan het College:

1.     De NWS wacht nog steeds op het fiat van het College om te kunnen gaan bouwen aan het Rederijkersplein. Waarom heeft zij dit nog steeds niet ontvangen? En wanneer verwacht u haar uw fiat te verlenen?

2.     Komen hier ook levensloopbestendige woningen, zo ja, hoeveel? Zo nee, waarom niet?

3.     Wat is de stand van zaken mbt het aantal levensloopbestendige woningen in Noordwijk? Welke plannen heeft het College om levensloopbestendig (ver)bouwen te stimuleren?

4.     Hoe zijn de exacte ontwikkelingen mbt de behoefte aan sociale huurwoningen? En wat is de prognose voor 2016 en 2017?

5.     Hoe staat het met de huisvesting van de statushouders en uitgestroomde GGZ-cliënten?

Uw antwoorden zien wij graag tegemoet, waarbij wij ons het recht voorbehouden om brief nr. 11 van de SHN van 12-7-’15 alsnog ter behandeling op de agenda te laten zetten.

Namens de fractie van CDA Noordwijk,
Lenie Zoetendaal, raadslid