RAAR MAAR WARE KINDERBOEKENWEEK IN NOORDWIJK

Eva Burgers
Eva Burgers
Foto: noordwijk.nieuws.nl
Woensdag 7 oktober begint de Kinderboekenweek 2015. Dit jaar is het thema ‘raar maar waar’. Natuurlijk is er in Noordwijk ook van alles te beleven.

De Kinderboekenweek wordt groots geopend in Noordwijk woensdagmiddag 7 oktober door Burgemeester Rijpstra. Met het grote  Lemniscaat Kinderboekenfeest met veel schrijvers en illustratoren van Uitgeverij Lemniscaat. Het Klein Kleijnkoor olv Chantal van der Klugt geeft aan de opening een muzikaal tintje met het Kinderboekenweeklied ‘raar maar waar’. Het wordt een middag met schrijvers, boeken, proefjes van Colafonteinen tot spetterende verfbommen, workshops allemaal in het teken van Raar maar. 
Locatie: De Brede school in Boechorst, Dalton Klaverweide & Montessori Noordwijk & Kinderopvang Humanitas.
Kaartjes (€ 2,50 per kind, (groot)ouders gratis)  voor woensdagmiddag 7 oktober zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk en Boekhandel van der Meer of op de middag zelf en de feestelijke kinderboekenmiddag begint om 14 uur. Iedereen is welkom!
 
Donderdagmiddag 8 oktober zijn Anaid Haen en Django Mathijsen, de schrijver en illustrator van het boek De Raketwedstrijd op bezoek in Noordwijk. Zij bezoeken de Witte School en ‘s middags zijn zij te gast in Het Cultuurcafé met een heuse raketwedstrijd.
Sterre wil astronaut worden. Ze wil dolgraag toegelaten worden op de speciale Techniek en Wetenschap Talentschool van professor Pikulet, maar daarvoor moet ze wel een waterraketwedstrijd winnen. Anaid en Django vertellen over het boek en we bouwen een heuse waterraket!

De toegang is vrij, wel graag reserveren
[email protected] . Aanvang 15.30 uur
 

Zaterdagmorgen 10 oktober 10.30 uur presenteert schrijfster Eva Burgers haar nieuwe jeugdthriller ‘Sneeuwstorm’ in Het Cultuurcafé. Een ieder is van harte welkom en natuurlijk signeert Eva haar boeken.
Zaterdagmiddag treedt kinderboekenschrijver Jacques Vriens op in Theater de Muze met zijn voorstelling ‘De Kindertemmer’ 
Een nieuwe spannende en geestige muzikale theatervoorstelling door Jacques Vriens en muzikante Fredrike de Winter. Een verhaal over Quinten en Annabel, twee héél vervelende kinderen, die als ze niet meteen hun zin krijgen, gaan stampvoeten en schreeuwen en met frikadellen gooien. Tot de kindertemmer op het toneel verschijnt. Aanvang 14 uur. Kaarten verkrijgbaar bij theater De Muze.
 
Zondagmiddag 11 oktober en woensdagmiddag 14 oktober wordt Boekhandel van der Meer een heus Kinderboekenlab met colafonteinen en spetterende verfbommen. Boekenprofessor Bob en zijn assistentes staan klaar om waanzinnige experimenten uit te voeren. Iedereen is welkom tussen 14 en 16 uur en de toegang is vrij.
 
Zaterdagmiddag 17 oktober is schrijfster Anke Kranendonk te gast in Het Cultuurcafé ‘voor kinderen én ouders. Onlangs verscheen haar boek Altijd Vrolijk, een roman voor volwassenen, deels gebaseerd op haar eigen jeugd. Een jeugd tussen de Pinkstergemeente, zwemmen, de sportacademie en het hippieleven in Amsterdam. Maar Anke is er ook voor de kinderen in het laatste weekeinde van de kinderboekenweek, met boeken over voetballen, Lynn, dieren, van beginnende lezers tot young adults.
Aanvang 14 uur. Iedereen is welkom. Toegang vrij