Lavinia Meijer gaat Oude Jeroenskerk in Noordwijk betoveren

Lavinia Meijer
Lavinia Meijer
Foto: Lavinia Meijer

Akoestiek Oude Jeroenskerk zeer geschikt voor harp

Op zondag 25 oktober is de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer te gast bij Muziek in Jeroen.

Velen kijken reikhalzend uit naar dit concert, met name vanwege de match van haar harpspel met de akoestiek van de kerk.

Bij eerdere concerten, waarbij de harp een belangrijke rol speelde, bleek steeds dat de ‘sound’ van de harp buitengewoon goed tot zijn recht kwam in de Oude Jeroenskerk.

Lavinia Meijer heeft een nieuwe dimensie gegeven aan het begrip ‘harprecital’. In 2006 werd zij gezien als de ‘rising star’ van haar generatie klassieke musici en uitgenodigd om in beroemde zalen als Carnegie Hall New York, Palais des Beaux-Arts Brussel en Musikverein Wenen op te treden. Sindsdien heeft de harpiste gestaag gewerkt aan een verbreding van haar repertoire, waarbij zij het experiment niet schuwt. Lavinia heeft zich steeds meer vanuit een klassieke achtergrond naar de voorhoede van de hedendaagse serieuze muziek gespeeld. Met haar baanbrekende interpretaties van het werk van Philip Glass, Ólafur Arnalds, Érik Satie, Radiohead, Ludovico Einaudi en Benjamin Britten  heeft zij inmiddels ook een internationaal publiek weten te bereiken. Lavinia vliegt de hele wereld over. 

Lavinia Meijer volgt altijd haar eigen pad en brengt alleen wat zij zelf artistiek interessant vindt. De al van jongs af aan met vele laureaten bekroonde Lavinia (o.a. Prinses Christina Concours 1997, Borletti-Buitoni Trust 2006, Nederlandse Muziekprijs 2009, Edison Klassiek 2012), brengt intense concerten, waarbij zij het publiek op een warme, innemende wijze betrekt.

In maart 2015 verscheen haar nieuwe CD ‘ Voyage’, waarop zij werk van Debussy, Ravel, Satie en Tiersen speelt. In Noordwijk zal zij naast werken van Philip Glass vooral stukken spelen die op deze nieuwste CD van haar staan.

Het concert op 25 oktober begint om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 25,- Vrienden van Muziek in Jeroen mogen voor € 5,- een introducé meenemen. Kaarten zijn in de voorverkoop bij www.demuzenoordwijk.nl. In de pauze wordt een (gratis) glas wijn of fris geschonken.