RUSSISCH KOZAKKENDINER MET JAN BROKKEN

Jan Brokken
Jan Brokken
Foto: Het Cultuurcafé

Woensdagavond 9 december organiseert Het Cultuurcafé een Russisch diner in Hotel Royal met schrijver Jan Brokken ter gelegenheid van zijn nieuwe historische roman De Kozakkentuin.

In De Kozakkentuin beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski. Brokken beschreef de levensgeschiedenis van de familie Von Wrangel eerder in zijn magistrale Baltische zielen. Eén van de Von Wrangels, Alexander, onderhield een bijzondere en langdurige vriendschap met Dostojevski.

Uit de rijke verzameling documenten, memoires en brieven reconstrueerde Brokken met grote verbeeldingskracht de wereld waarin beide jongemannen leefden, werkten en beminden. Hij schetst met verve de turbulente gebeurtenissen in het Rusland van de tweede helft van de negentiende eeuw. Zoals Brokken eerder aan de basis stond van de literaire non-fictie geeft hij in De Kozakkentuin de historische roman een nieuwe dimensie.

Het belooft dan ook een bijzondere literaire avond te worden met Jan Brokken als prachtverteller.


Het literair diner vindt plaats in Hotel Royal, Voorstraat 76, Noordwijk. Aanvang 19.00 uur.
Graag vooraf reserveren, het aantal plaatsen is beperkt (€ 39,95 incl. Russisch driegangendiner) verkrijgbaar bij Libris Boekhandel van der Meer en online www.hetcultuurcafe.nl