Tango Aliado brengt meeslepende muziek van o.a. Astor Piazolla

Foto: Tango Aliado

Muziek in Jeroen opent haar concertprogramma in 2016 met een concert dat qua sfeer helemaal past bij de dag waarop het concert plaatsvindt: Valentijnsdag!

Geen muziek is zo meeslepend en gepassioneerd als de tango. Op zondag 14 februari, Valentijnsdag,  worden de bezoekers helemaal ondergedompeld in deze liefdesmuziek bij uitstek. Wie herinnert zich niet de traan van (nu Koningin) Maxima tijdens de trouwdienst in de Nieuwe kerk in Amsterdam?

Het programma op Valentijnsdag wordt  uitgevoerd door het Ensemble Tango Aliado,  een uniek Amsterdams kwartet dat bestaat uit Françoise van Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon), allen professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tango grootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan.

Alle musici van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte muziek en wereldmuziek. Op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten hebben ze elkaar ontmoet en het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan.

Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier een groot aantal concerten per jaar op locaties zoals: de Rode Hoed, de Westergasfabriek, de Azijnfabriek, , kasteel Twickel, Theater Twee Hondjes en Grand Hotel Krasnapolsky. En overal  staan de bezoekers na afloop op de banken (of de stoelen). Dat belooft dus wat te worden in de Oude Jeroenskerk!

Het concert op  zondag 14 februari begint om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,- Vrienden van Muziek in Jeroen mogen gratis een introducé meenemen. Kaarten zijn in de voorverkoop bij www.demuzenoordwijk.nl. Na afloop wordt nagepraat onder genot van een (gratis) drankje.