Zilveren Legpenning voor vertrekkende Jan de Ridder

Foto: Willem Krol

Na veertien jaar deel te hebben uitgemaakt van de Noordwijkse gemeenteraad vindt CDA-fractievoorzitter Jan de Ridder het mooi welletjes! Als een van de langst zittende politici heeft Jan de Ridder zijn stempel gedrukt op de Noordwijkse politiek. Hij wordt gekenschetst als een eerlijke, lieve man. Jan gaf tijdens zijn laatste gemeenteraadsvergadering aan een jaar lang niet beschikbaar te zijn voor welke functie dan ook, vooral omdat hij samen met zijn vrouw van de herwonnen vrijheid wil gaan genieten.

Een opmerking waar wethouder Marie-José Fles wel even van schrok, omdat de Ridder haar een week daarvoor nog had beloofd zich nog wel te willen blijven inzetten voor FAIR TRADE GEMEENTE NOORDWIJK. De Ridder: “die toezegging staat nog steeds, maar daar houdt het dan voorlopig ook mee op”. Maar zodra zijn jaar van ‘rust’ voorbij is zal CDA Noordwijk nog wel regelmatig van zijn ervaring gebruik willen maken, aldus de kersverse CDA fractievoorzitter Theo van Alkemade.

Th. Alkemade CDA voor publicaties CDA fractievoorzitter Theo Alkemade

 

Een eenvoudige agrariër!

Namens de voltallige gemeenteraad ontving de Ridder van burgemeester Jan Rijpstra de Zilveren Legpenning van de gemeente Noordwijk, een onderscheiding die slechts weinigen ten deel valt. In zijn speech roemde Rijpstra de Ridder om zijn smaakmakende opmerkingen, zoals ‘ik ben maar een eenvoudige agrariër’.

De redactie van noordwijk.nieuws.nl wenst Jan de Ridder een mooie tijd buiten de politiek toe en herinnert hem graag als een open, eerlijke en zeer benaderbare politicus.