WAT DOEN WE MET MOEDER ?

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Dinsdagmiddag 31 mei presenteert Martje van der Brug haar boek Wat doen we met moeder bij van der MEER/Het Cultuurcafé Noordwijk tijdens de BO/WSN-uitzending ‘Bij Wilma’.

Schrijfster Martje van der Brug, woonachtig in Voorschoten en Frankrijk, schreef een eigentijdse roman met als thema’s de grenzen aan de zorg en het zelfgekozen levenseinde. Het boek trekt je een gezin binnen dat worstelt met vraagstukken die bijna iedere familie in Nederland zal herkennen. Eerder verscheen van haar hand het boek ‘Havo is geen optie’

Als mevrouw Van Hemert door een hartinfarct plotseling verandert in een hulpbehoevende patiënt, ontstaat er onenigheid rond haar ziekbed. Als hun moeder naar een verpleeghuis moet, kondigt ze aan dat ze dan liever doodgaat. De kinderen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Mag hun moeder sterven?

Wat doen we met moeder maakt de verschillende standpunten van de gezinsleden invoelbaar. Op de grote levensvragen is immers geen ‘goed’ of ‘fout’ antwoord te geven. Martje van der Brug heeft zich gedegen georiënteerd bij medisch specialisten en euthanasie-deskundigen en maakt de complexe materie op humoristische toon inzichtelijk. Het boek is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Een ieder is welkom dinsdag 31 mei vanaf 16.30 uur bij van der MEER/Het Cultuurcafé, aan de Keuvel 1 in Noordwijk. De toegang is vrij en het is handig om vooraf te reserveren via www.hetcultuurcafe.nl