Tweede concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Foto: Una Cintina

Op donderdag 21 juli  is de Letse organiste Una Cintina te gast op het Knipscheer-orgel in de Zomerserie van Muziek in Jeroen.

Una Cintina studeerde aan de Letse Muziek Academie, waar ze een bachelorsgraad en het Mastersdiploma behaalde voor orgel en koordirectie. In Nederland zette ze haar studie voort bij Jacques van Oortmerssen en nam ze deel aan verschillende internationale masterclasses (Ton Koopman, Ludger Lohmann).
Una Cintiņa is muzikaal directeur in de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, concertorganiste en dirigente van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zoeterwoude), kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar) en Chr. Gemengd Koor Cantamus in Hoofddorp.
Ze verzorgt geregeld optredens als organist en/of dirigent in Nederland (o.a Orgelpark in Amsterdam),  en Europa en verleent haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest. Met countertenor Jean-Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera.

Haar repertoire bestrijkt de vroege barok tot de muziek van de 21e eeuw.

Donderdag zoekt ze de grenzen van de muzikale mogelijkheden van het orgel op. Dat komt tot uitdrukking in o.a. dansen als de Ragtime-Waltz van Mauricio Kagel en de Toccata alla Rumba van Peter Planyavsky. (Zie ook

www.muziekinjeroen.nl)  Het spel van Una Cintina is behalve te horen ook te zien op een groot beeldscherm.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Una en napraten over het concert.