TOERISME SPECTACULAIR GEGROEID!

Foto: place2beach.com
  • Het toerisme is in 2015 wereldwijd met 4,4% gegroeid, naar Europa met 5% en naar Nederland met 7%.
  • Toeristen hebben vorig jaar 5 procent meer uitgegeven in Nederland. In totaal zette de toeristische sector 72,7 miljard euro om. 
  • Voor het eerst sinds 2006 kwamen er weer meer dan een miljoen Amerikanen naar ons land.
  • Voor 2016 verwacht NBTC een groei van het inkomend toerisme van 3%.

Het gaat goed met de toeristenindustrie, de belangrijkste pijler van onze lokale economie. Wanneer je je ogen en oren de kost geeft kun je duidelijk waarnemen dat het toerisme in Noordwijk steeds internationaler wordt.

Natuurlijk hangt enorm veel af van de internationale economische groei, maar de invloed van gemeentebesturen en marketingbureaus mogen hierbij niet onbenoemd blijven. Als je googled dan zie je dat er verschillende promotionele websites te vinden zijn die zich richten op – in ons geval – ‘het product Noordwijk’ richten. Promotionele sites, niet alleen uit Noordwijk, doen dat op een zeer professionele wijze en mogen best eens met enige trots genoemd worden.

Allereerst is daar natuurlijk de lokale, maar internationaal gerichte site te vinden van Noordwijk Marketing. Deze mooie informatieve website brengt op attractieve wijze het product Noordwijk in verschillende talen aan de man (en vrouw natuurlijk).

De gemeentelijke website van Noordwijk verwijst iedereen die daar interesse in heeft, met gebruikmaking van ‘links’, door naar verscheidene promotionele sites. En wat te denken van de Noordwijkse Startpagina, maar óók vele andere websites van buiten Noordwijk die onze mooie badplaats keer op keer op de kaart zetten.

noordwijk strandfoto

De website die dat het mooist en zeer professioneel onder de aandacht brengt is volgens mij de gemeentelijke Leidse website Leiden Toerisme. Dus als er ooit een prijs zou worden uitgeloofd voor de website die dit allemaal het beste doet, dan zijn de sites van Noordwijk Marketing en die van Leiden Toerisme wat mij betreft de grootste kanshebbers. Enfin, kijkt u zelf maar!