Verplaatsing milieuparkje Albert Verweystraat

Foto: gem. Noordwijk

 

De gemeente verplaatst het milieuparkje bij de Albert Verweystraat – hoek Hoogwakersbosstraat  naar het terrein van het voormalige tankstation aan het Wantveld. De gemeente richt de locatie in als tijdelijk parkeerterrein, met daarbij een milieuparkje.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. In week 35 zal het verplaatste milieuparkje in gebruik worden gesteld. Door de verplaatsing verbetert de verkeerssituatie. In de loop der tijd is het milieuparkje uitgebreid met containers voor textiel, plastic en restafval. Als gevolg daarvan hebben zich regelmatig onveilige situaties in de nabijheid van de basisschool Wakersduin voorgedaan.

Dit is voor de gemeente, de school en de ouders een ongewenste situatie. Vooral bij de begin- en eindtijden van de school willen zich nogal eens drukke verkeerssituaties voordoen met alle mogelijke gevaren van dien voor de schoolgaande kinderen. De buurt is betrokken bij de vraagstelling. Er is mee gedaan, meegedacht. Een milieuparkje verplaatsen gaat in een bebouwd gebied niet zo maar. Er moet een geschikte locatie voorhanden zijn. De gemeente greep de tijdelijke herinrichting van het Wantveld aan om het milieuparkje weg te halen bij de Wakersduinschool.