JEROENSOMMEGANG IN NOORDWIJK-BINNEN

Foto: Maria ter Zee

Noordwijk –  Op zondag 21 augustus a.s. is weer de jaarlijkse Jeroensommegang door Noordwijk-Binnen. Voor de zevende maal wordt deze door de Parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee in samenwerking met de Protestantse Gemeente Noordwijk georganiseerd.  

De ommegang begint om 8.30 uur op het Lindenplein (bij de muziektent). Iedere deelnemer ontvangt een gidsje met beschrijving en gebeden. Via de vijf ‘heilige’ bruggen: St. Jeroensbrug,  St. Maartensbrug,  Breloftsbrug,  St. Victor- en St. Pietersbrug en de ingang van Calorama (het vroegere Martelveld), voert de tocht naar de Oude Jeroenskerk. Even later vindt de ruim een uur durende tocht zijn eindpunt in de R.K. St. Jeroenskerk.  

Tijdens het verlaten van de Oude Jeroenskerk luidt het klokkenluidersgilde van de Oude Jeroenstoren handmatig de klokken. De klokken van de R.K. St. Jeroenskerk nemen dit als welkomstteken over. Na afloop van de tocht wordt er in het parochiecentrum van de St. Jeroenskerk koffie en thee geschonken.

Om 10.00 uur is er een viering in zowel de R.K. St. Jeroenskerk als de Oude Jeroenskerk. Tijdens de viering in de R.K. St. Jeroenskerk zal de ‘Deur van de Barmhartigheid’ in het kader van het Jaar van de Barmhartigheid door mgr. J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, worden geopend. De ‘Deur van Barmhartigheid’ zal daarna iedere dag tot zondag 4 september in de ochtenduren geopend zijn.

Op zondag 21 augustus volgt ’s middags om 17.00 uur de gregoriaanse Vespers van Jeroen door de Schola Gregoriana, uitgebreid met projectzangers, onder leiding van Rens Tienstra.

Meer informatie is te vinden op de website www.stjeroenenmariaterzee.nl.