La Corella in Oude Jeroenskerk

De dames van La Corella
De dames van La Corella
Foto: La Corella

Muziek in Jeroen start nieuwe seizoen met Barokconcert

De serie zondagmiddagconcerten van Muziek in Jeroen start op 2 oktober met een onvervalst Barokconcert door het Ensemble La Corella. La Corella bestaat uit drie zeer getalenteerde musici, allen cum laude afgestudeerd aan het conservatorium: Līga Vilmane op clavecimbel, Femke Huizinga op barokviool en Kim Stockx op dulciaan.

Lacorella2

De titel van hun programma is Instrumentale Pioniers, hetgeen inhoudt dat bezoekers van het concert worden meegenomen op een ontdekkingsreis, op zoek naar de bronnen van de sonate. De programmering van La Corella is fris en verrassend, altijd op zoek naar diversiteit en verbanden. De mondelinge toelichtingen maakt het concerten tot een unieke en levendige ervaring.

Muziek in Jeroen heeft dit najaar nog meer toppers op het programma staan. Zo zijn op zondag 30 oktober de fluitsonates van Beethoven te beluisteren, uit te voeren door het zeer gelauwerde duo Raymond Honing , dwarsluit en Ursula Dütschler, piano.

Het jaar wordt afgesloten met een waar spektakelstuk. Sopraan  Johannette Zomer en het Tulipa Consort laten  de bezoekers op 27 november kennismaken met de religieuze werken van Antonio Vivaldi,  de Rode Priester uit Venetië. Voor statige kerkmuziek hoeft niemand bang te zijn; bij Vivaldi zijn drama en emotie nimmer uitgesloten.

Het concert op zondag 2 oktober begint om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,- Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,- korting. Voorverkoop bij Theater de Muze of via www.demuzenoordwijk.nl.

In de pauze wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.