LEGO CHALLENGE MET JOOST LUTTGE

Foto: Het Cultuurcafé

Zondagmiddag 2 oktober in het Weekend van de Wetenschap geeft Joost Luttge van Young Engineers een workshop LEGO Challenge in Het Cultuurcafé.

Met behulp van technisch LEGO leren kinderen (6 – 11 jaar) spelenderwijs op het gebied van techniek en wetenschap. In kits die speciaal ontworpen zijn voor verschillende leeftijden krijgen kinderen uitdagende opdrachten die bestaan uit een korte theoretische uitleg en het bouwen van een model middels een bouwplaat. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de wetten van Newton, centrifugale kracht, versnelling, transmissie.

De LEGO Challenge stimuleert het oplossend denkvermogen, creatief denken en iedereen ondervindt veel voldoening uit de indrukwekkende constructies. Het hoofddoel van de LEGO Challenge cursus is het toegankelijk aanbieden van theoretische en praktische kennis over de basisprincipes in de wis-, natuur- en bouwkunde met behulp van LEGO®, motortjes en andere hulpmiddelen.

Jongens en meisjes zijn welkom zondagmiddag 2 oktober  om 14.00 uur bij van der MEER/Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk. De toegang is vrij, wel graag reserveren via www.hetcultuurcafe.nl

Zie ook www.weekendvandewetenschap.nl