Thema-avond actuele ontwikkelingen binnen de Islam

Actuele ontwikkelingen binnen de Islam

Spreker: Dr. Martijn de Koning (Universiteit van Amsterdam)

Op vrijdagavond 30 september wordt een thema-avond gehouden over actuele ontwikkelingen binnen de Islam. De avond is  georganiseerd door de afdeling GroenLinks in de Gemeente Noordwijkerhout en wordt gesteund door de plaatselijke politieke partijen NZ Lokaal, PvdA en CDA, en verder door de Samenwerkingsraad van Kerken en de Stichting Taal Lokaal.

Aanvang om 20:00 uur. De avond wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Maasgaarde, Herenweg 9, te Noordwijkerhout (aan het kerkplein van de St. Jozefkerk).

Het zal gaan over actuele ontwikkelingen binnen de Islam, nationaal en internationaal. Spreker is antropoloog dr. Martijn de Koning, die onder andere onderzoek heeft gedaan en doet naar geloofsbeleving en identiteitsvorming van jonge Marokkaans-Nederlandse moslims, naar radicalisering binnen de moslimjeugd, naar de relaties tussen moslimsen niet-moslims in het kader van een Europees onderzoeksproject, en naar salafisme. Hij treedt ook als getuige-deskundige op in jihadprocessen.

In de wirwar van geluiden die te horen is over de Islam, lijkt het ons belangrijk om goede informatie te krijgen van een deskundige op dit terrein. Dr. Martijn de Koning heeft niet alleen achter zijn bureau de ontwikkelingen binnen en rond de Islam bestudeerd, maar heeft zich ook heel concreet begeven in de milieus die hij onderzoekt.

Inloop: vanaf 19:30 uurStart: om 20 uur

Toegang: gratis