MEET & GREET met JAN DES BOUVRIE 

Foto: Jan des Bouvrie

Zaterdag 22 oktober is er in Het Cultuurcafé Noordwijk een Meet & Greet met ‘de man die Nederland leerde wonen’, Jan des Bouvrie. Rondom zijn memoires DOEN!

jandebouvrie2

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van meubels en het inrichten van interieurs. Op zijn 25ste besloot hij voor zichzelf te beginnen. Toen zag de Hollandse huiskamer er nog donker en benauwd uit, vol tierlantijnen, schrootjes en bruin eikenhout. Hij moest letterlijk en figuurlijk heel wat muren doorbreken om licht en ruimte te brengen in het vaderlandse interieur. Aan Des Bouvrie danken we de open keuken, strakke banken, een veranda, witte wanden en kunst aan de muur. Met zijn beroemde kubusbank leerde hij Nederland wat lekker zitten is. Met designcentrum Het Arsenaal in Naarden zette hij een internationale conceptstore neer voor interieurdesign, architectuur en lifestyle.

Ad Fransen tekende de openhartige memoires van Jan des Bouvrie op. Het verhaal van een jongen die van zijn handicap – dyslexie- zijn kracht maakte, van een levenslustige ondernemer die wil laten zien dat als je niet in een kasteel geboren bent, je er de rest van je leven aan kunt bouwen.

Een ieder is welkom zaterdag 22 oktober om 12.00 uur in Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk. De toegang is vrij, wel graag vooraf reserveren via www.hetcultuurcafe.nl