Afval loont, want jouw afval is vanaf nu geld waard

Foto: Afval loont Noordwijk

Op zaterdag 21 januari 2017 opent Afval loont een filiaal in de gemeente Noordwijk. Spaar ook geld en de natuur door je restafval gescheiden in te leveren bij Afval loont. Samen de natuur sparen, dat vinden wij belangrijk! Daar streven wij naar door afval zoveel mogelijk te recyclen en hergebruiken. Registreer je nu alvast en kom vanaf 21 januari bij ons langs aan de Stakman Bossestraat 65 (de oude gymzaal)!

Over Afval loont
Bij Afval loont kun je je afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Denk aan oud papier, (verpakkings)plastic, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. Deze afvalsoorten kun je zonder vergoeding gescheiden inleveren: cartridges en toners, batterijen en spaarlampen. Wanneer je € 10,- hebt gespaard, wordt het uitgekeerd aan het door jezelf opgegeven doel. Zo kun je samen sparen voor bijvoorbeeld een goed doel, vereniging, kerk of je eigen gezin. Iedereen heeft elke dag afval en zo is iedereen in staat om elke dag te sparen. Samen sparen voor een doel is nog leuker! Een prachtig initiatief dat de gemeente Noordwijk van harte ondersteunt.

De voordelen van afval inleveren bij Afval loont
> Ontvang geld voor het inleveren van gescheiden huishoudelijk afval.
> Meer recycling en hergebruik van afval waardoor de natuur gespaard wordt.
> Afval loont ondersteunt de lokale Voedselbank en andere lokale goede doelen.
> Afval loont is een social enterprise en heeft mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.
> Minder zwerfafval doordat afval geld waard is bij Afval loont.

Hoe werkt het?
Het inleveren van afval bij het Afval loont filiaal is snel en makkelijk. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt. Het geaccepteerde afval wordt per soort gewogen. Daarna wordt het corresponderende bedrag aan jouw spaarsaldo toegevoegd. Deponeer vervolgens het afval in de daartoe bestemde containers. Zo simpel is het!

Hoe kan ik geld sparen bij Afval loont?
Om geld te sparen bij Afval loont moet je je registeren. Vervolgens kun je gaan sparen met de Afval loont app of de fysieke spaarpas. Hoe dit werkt lees je op afvalloont.nl/vragen/deelnemerspas. Je kunt zelf bepalen naar wie het spaartegoed wordt overgemaakt. Je kunt er dus ook voor kiezen om je spaartegoed ten goede te laten komen aan een (lokaal) goed doel of een familielid. Iedere € 10,- die je spaart wordt uitgekeerd aan het door jou opgegeven doel.
Hoeveel geld je krijgt van het inleveren van je afval bij Afval loont hangt af van de hoeveelheid gescheiden afval die je inlevert. Daarnaast heeft ook de marktprijs van het gescheiden afval invloed op het bedrag dat je verdient via Afval loont. Een en ander is dus sterk afhankelijk van diverse factoren. Het is in ieder geval een leuk zakcentje!

Waar kan ik ta0-poster-bordenerecht?
Het filiaal van Afval loont in Noordwijk komt in de oude gymzaal aan de Stakman Bossestraat. Dit pand wordt momenteel opgeknapt, geverfd en waar nodig worden aanpassingen gedaan om het praktisch gebruiksklaar te maken. Het filiaal van Afval loont is vanaf zaterdag 21 januari 2017 geopend van:
– Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
– Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Speciale avond voor inzamelaars van papier: woensdag 11 januari
De komst van Afval loont kan voordelen bieden aan scholen, sportverenigingen en andere organisaties die op dit moment papier inzamelen. De mix van afvalsoorten die Afval loont inneemt, kan het voor deze organisaties interessant maken om daar ook te gaan sparen. Meer informatie hierover werd gegeven op een speciale informatieavond voor deze instanties op woensdagavond 11 januari 2017 op het gemeentehuis. Kon je hier niet bij zijn maar wil je wel meer weten? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

 

 

 

 

Kom ook naar de opening zaterdag 21 januari 2017
Uiteraard ben je van harte welkom bij de opening van het filiaal. De feestelijke opening staat gepland op zaterdag 21 januari om 10:00 uur. De koffie en thee met wat lekkers staat dan voor je klaar.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij de heer Rob Voorhaar via (071) 36 60 000 of [email protected]. Voor meer over Afval loont ga je naar afvalloont.nl of mail je naar [email protected].

Lees ook het persbericht van de gemeente Noordwijk.
Lees het artikel in het Noordwijks Nieuwsblad en het artikel in het Leids Dagblad van 3 januari 2017.