Gulle gift voor Reuring

Team Reuring met in het midden wethouder Gerben van Duin
Team Reuring met in het midden wethouder Gerben van Duin
Foto: 's-Heerenloo

Op dinsdag 31 januari kreeg Reuring in Noordwijk het innovatieve trainingssysteem Traex Pads cadeau van een gulle gever uit de gemeente. Corinne Star en Els Troch, projectcoördinatoren bij Reuring mochten de Treax Pads in ontvangst nemen. Zij hebben de dagelijkse leiding en verzorgen samen met vrijwilligers alle activiteiten die Reuring organiseert voor kwetsbare mensen in de samenleving. “Wij zijn ontzettend blij met de Traex Pads,” zegt Els Troch, “omdat we iets extra’s én nieuws kunnen bieden om onze bezoekers te stimuleren in beweging te komen.” Zij is ook blij met de gift, omdat hiermee het belang van Reuring in de regio wordt onderstreept. De anonieme sponsor doneerde de pads omdat Reuring zo’n groot bereik heeft gekregen in de gemeente Noordwijk en er dus veel mensen plezier aan kunnen beleven.

Traex pads is een trainingssysteem voor het ontwikkelen en stimuleren van motorische en cognitieve vaardigheden. Het is in te zetten bij revalidatie, valpreventie en andere fysieke trainingen zoals oefeningen gericht op balans, coördinatie en gewichtverdeling. Het systeem bestaat uit zes elektronische pads die met een lichtsignaal reageren op aanraking van de gebruiker en is geschikt voor gebruik door jong en oud. Het kan volgens de coördinatoren ook mensen helpen door even hun zinnen te verzetten en iets nieuws te doen.


Reuring is een algemene voorziening van ’s Heeren Loo, die twee jaar geleden werd geopend om de zelfredzaamheid te vergroten van Noordwijkse burgers. Bijvoorbeeld voor mensen die al lange tijd hun baan kwijt zijn, in een burn-out zitten of andere persoonlijke redenen hebben, waardoor ze thuis zijn komen te zitten. Bij Reuring worden activiteiten aangeboden om hen te stimuleren deel te nemen aan de samenleving of te re-integreren op de arbeidsmarkt. Meer informatie over Reuring is te vinden op www.reuringnoordwijk.nl.