Prestigieuze Golden Green Globe voor Hotels van Oranje en Beachclub O.

Foto: hvo noordwijk

Met ‘goud’ gecertificeerd! De Hotels van Oranje en Beachclub O. hebben voor het vijfde jaar op rij het prestigieuze wereldwijd gebruikte Green Globe Certificaat uitgereikt gekregen en zijn hierdoor toegelaten tot het exclusieve Golden Green Globe netwerk. Green Globe is momenteel actief in 86 landen verspreid over de hele wereld.

Het Green Globe Certificaat wordt aan organisaties verstrekt, die actief zijn in onder meer de toeristische branche wanneer zij kunnen voldoen aan maar liefst 380 indicatoren die Green Globe hanteert. De criteria hebben te maken met de algehele bedrijfsvoering, de werkwijze en toewijding van medewerkers, het gebruik van natuurlijke bronnen en de bijdragen aan de lokale gemeenschap. En dat allemaal met duurzaamheid als rode draad.

jaapliethof

Jaap Liethof (alg. directeur HvO)

“Het certificaat sluit naadloos aan op de manier waarop wij willen opereren aldus algemeen directeur Jaap Liethof van de Hotels van Oranje en Beachclub O.. Het past precies binnen onze bedrijfsfilosofie en al onze investeringen worden met Green Globe in het achterhoofd gedaan. Wij willen duurzaam ondernemen en dat zie je bijvoorbeeld terug in ons gunstige energieverbruik door onder andere gebruik van de nieuwste technologieën. Onze aanpak is ook zichtbaar buiten de muren van onze hotels door onder meer gerichte organisatorische en financiële ondersteuning en sponsoring van tal van duurzame activiteiten en organisaties.

Kortom Green Globe is een belangrijk element voor onze organisatie en natuurlijk gebruiken wij dit ook in onze marketing inspanningen.
Wij onderschrijven de slogan van Green Globe volledig ‘Wees goed door het altijd beter te doen’.

greenglobecertified

Certificering

Het traject naar een succesvolle certificering is intensief. Jaap Liethof: “Dit is een ongoing proces waar wij dagelijks aan werken. Onze interne Green Globe specialist bewaakt het proces. Naast de 380 indicatoren die getest worden vinden er audits plaats. De organisatie van Green Globe beoordeelt de resultaten ter plekke. In Nederland heb je onder meer het Green Key certificaat echter Green Globe is het wereldwijd erkende certificatie-programma voor duurzaamheid speciaal ontworpen voor de reis- en gastvrijheid industrie, waarmee bedrijven voortdurend hun duurzaamheidprocessen kunnen beheersen, monitoren en verbeteren. Green Globe past uitstekend in onze filosofie om in eigen huis en daar buiten duurzaam te kunnen ondernemen.”