‘Geheugen vrouwen beter als ze veel seks hebben’

Foto: RTL Nieuws

Er bestaan 1001 wijsheden over de voordelen van seks en daar komt er weer één bij. Het zou goed zijn voor het geheugen. Althans, dat zou voor vrouwen gelden.

De Canadese McGill University deed onderzoek naar de relatie tussen seks en het hersengedeelte dat emoties, geheugen en het zenuwstelsel controleert.

Moeilijke woorden wel, gezichten dan weer niet

Een groep van 78 vrouwen van onder de dertig jaar werd bij een uitgebreide geheugentest gevraagd gezichten van mensen en moeilijke woorden te onthouden. Uit de resultaten blijkt dat de vrouwen die het meest seks hadden, beter waren in het onthouden van de woorden. Maar het vermogen om gezichten te herkennen bleef dan weer gelijk over de hele groep.

“De hormonen en neurotransmitters die beloning signaleren aan de hersenen, worden zowel geassocieerd met geheugen als met seksuele activiteit”, zeggen de onderzoekers. Seks stimuleert het gedeelte van de hersenen waar impulsen binnenkomen, ook wel de hippocampus (zeepaardje) genoemd.

Het wordt ook het zeepaardje genoemd. We hebben er twee, één in elke hersenhelft 

De hippocampus staat in direct contact met hersengedeelte dat het geheugen aanstuurt. Het onthouden van woorden gebeurt voor het grootste gedeelte in de hippocampus zelf, het visuele geheugen juist in het gedeelte daar omheen.

Dus de seksueel meer actieve vrouwen hebben mogelijk een actievere hippocampus, mogelijk een gevolg van de frequente seks, redeneren de onderzoekers.

BRON: RTL Nieuws