Lotto Strandrace Competitie van start

Foto:

Na het succesvolle eerste jaar kijken de KNWU en alle organiserende partijen vol enthousiasme uit naar de start van het nieuwe seizoen van de Lotto Strandrace competitie. LEES VERDER……

Aanstaande zondag gaat de tweede editie van de Lotto Strandrace Competitie van start met de eerste wedstrijd; KMC Beachclassic Hoek van Holland – Den Helder.

 

Deze langste strandrace ter wereld, hij is ruim 130 km lang, zal meteen tonen welke rijders er dit jaar voor de hoogste plaatsen mee gaan strijden. De KNWU is trots en verheugd dat Lotto ook in het nieuwe seizoen weer aanhaakt en deze competitie ondersteunt.

 

Eneco Hollandse Wind Klassement
Daarnaast zijn we vereerd te kunnen melden dat ook Eneco zich heeft verbonden aan de Lotto Strandrace competitie. Dit in de vorm van het ‘Eneco HollandseWind klassement’. Bij elke wedstrijd wordt er een uitslag opgemaakt van de snelste rijders over een stuk tegenwind, ongeacht licentiehouder of basislid. Voor de start van de wedstrijd maakt de KNWU jury bekend over welk stuk van de race dit gemeten wordt. De beste tien rijders (M/V) in het ‘Eneco HollandseWind klassement’ worden uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Tegenwindfietsen van Eneco. Datum van het NK Tegenwindfietsen is vooralsnog niet bekend. De uitnodiging wordt gedaan op basis van het laatst gepubliceerde klassement op de KNWU site.

 

Bonificatiepunten

Nieuw dit jaar is de toevoeging van bonificatiepunten. De eerste drie geklasseerde in de uitslag van de wedstrijd (licentiehouders M/V en basisleden M/V) verdient bonificatiepunten. De nummer 1 krijgt 100 punten, de nummer 2- 50 en de nummer 3- 25 punten. Op die manier hopen we dat de strijd tot op het eind spannend is en er volop wordt gestreden om de eerste plaatsen.

 

Meer informatie

Meer informatie over de wedstrijden, het klassement en de reglementen kunt u hier vinden.