Wat zal het College van Puur nu weer uit de hoge ………. toveren?

Foto: Het Geweten van Noordwijk

nieuwbouwplannenhotelsvanoranje

Begin 2017 zullen de nieuwbouwplannen van Hotels van Oranje de volgende fase ingaan, ofwel dan gaan de nieuwbouwplannen de inspraak in. Dit zei wethouder Hans Bakker van Puur bij de bespreking van de Integrale Ruimtelijke Visie (IRV) en het Beeldkwaliteitsplan (BKP), waarin de ruimtelijke inrichting van de bebouwing nabij de kust beschreven staan en waarin de nieuwbouwplannen van Hotels van Oranje moeten worden vertaald.

Nu staat betrouwbaarheid van met name de Puur Noordwijk leden van het College – en dat zijn er zomaar een stuk of twee, drie – niet direct op hun voorhoofd geschreven, want het recente verleden leert ons dat zij net zo makkelijk weer een aap uit de mouw weten te toveren, óf draaien ze je een rad voor de ogen! Ja, het zijn af en toe nét goochelaars daar aan de Voorstraat!

aapuitdemouw   radvoordeogengedraaid

In het Leidsch Dagblad van vandaag neemt Puur wethouder Hans Bakker al een voorschotje door nadrukkelijk aan te geven dat verschillende omwonenden vrezen dat hun bezwaren tegen de bouwplannen niet serieus zullen worden genomen, waaraan hij direct toevoegde dat het proces wel degelijk eerlijk zal gaan verlopen.

Kijk, als Bakker dát zegt dan bekruipt mij tóch het onzalige gevoel dat we moeten uitkijken dat deze laatste opmerking van hem niet wederom over een dubbele bodem lijkt te beschikken. Vooral ook omdat hij tevens aangeeft dat specifiek de mensen die in 2013 bezwaar maakten over de gang van zaken door hem zullen worden geïnformeerd en/of geïnstrueerd!

Ik zie het gevaar al weer helemaal voor me! Uiteindelijk kan het zomaar zijn dat een aantal hardcore Puur leden gesommeerd gaat worden om – als het even kan – ondernemend Noordwijk alsnog de nek om te draaien. Maar ja, misschien ben ik wel een veel te grote pessimist!

En tóch………….

eerstziendangeloven

WANT……….

vertrouwenisgoed