Hypocriet, Gemakzucht en Zelfoverschatting

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Gelukkig dat D66 Noordwijk aan geen van die drie lijdt!

Voor hen die overmatig geïnteresseerd zijn in politiek is de tijd rond de verkiezingen een bron waaraan je je naar hartenlust kunt laven. Je vindt ze vooral in de buurt van de (relatieve) macht, zowel lokaal als landelijk. Zij zijn het die, door zitting te nemen in een partijbestuur, in de gemeenteraad, als ook in de Tweede kamer, namens u hun invloed aanwenden om partijprogramma’s te verwezenlijken.

Om de zoveel tijd vindt er een wisseling van de wacht plaats, omdat ook bij de meest doorgewinterde politici de sleet er op een gegeven moment op zit. Maar laten we het voor dit moment maar even houden bij de verkiezingsavond van morgen, het uitgelezen moment om samen te komen met geestverwanten op het vierjaarlijkse feestje van onze democratie.

VVD Burgemeester Jan Rijpstra (inmiddels D66? ‘T zou zo maar kunnen)

Hier in Noordwijk kun je zien dat de democraten van D66 voor een niet onbelangrijk deel bestaat uit jonge enthousiaste mensen waar de sleet nog lang niet op zit! Lokale politici die, in tegenstelling van onze lokale VVD-bestuurders, zo’n feestje graag opleuken met een gezellige bijeenkomst, o.a. met de charmante aanwezigheid van de Noordwijkse VVD burgemeester Jan Rijpstra die hiermee eindelijk uit de kast lijkt te komen en de VVD nu definitief ingeruild lijkt te hebben voor het jeugdige elan D66 Noordwijk.

Nu ben ik zelf de laatste jaren al zoveel van partij gewisseld, dat mijn verschijning op de bijeenkomst van D66, morgen in Wish you were Hier aan de Koningin Wilhelmina Boulevard 15 hooguit voor wat opgetrokken wenkbrauwen zal zorgen en verder geen opzien zal baren.

Ik kijk dan ook uit naar een uiterst gezellige avond morgen! KOMT U OOK? Het eerste drankje wordt u aangeboden door fractievoorzitter Koen van Asten, terwijl de mensen van Wish you were Hier voor de hapjes zorgen, dus dat zit in ieder geval wel goed. En met de te verwachten winst voor de partij van Koen in het vooruitzicht belooft het een gezellige bende te worden.

Tot morgenavond?