Één ding is zeker, het gevoel voor timing heeft PUUR nog niet verloren!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Er is al heel wat te doen geweest over de bouwontwikkelingen aan de Noordwijkse kust. Wat te denken van al het getraineer door PUUR Noordwijk van de nieuwbouwplannen van de Hotels van Oranje. Bakken met duur betaald belastinggeld zijn er besteed om de eigenaren Mol en de Boer het leven zuur te maken, om maar niet te spreken over de hoeveelheid aan euro’s waarmee de beide hoteleigenaren vervolgens werden opgezadeld.

Maar nu we op weg zijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijkt opeens niets meer in de weg te staan van een totale make-over van onze kustplaats. Van enige kritische voetnoten is geen sprake meer, waardoor wethouder en loco Gerben van Duin opeens spreekt over een trein die maar één keer langs komt en verantwoordelijk wethouder Hans Bakker, die waarschijnlijk niet eens een schroef in een muur kan draaien en dus van bouwprojecten net zoveel af weet als mijn kleinzoon van vijf, zich ineens bedenker waant voor het op de schop nemen van Noordwijk aan Zee.

Als vrienden van de hoofdwethouder laten Noorlander en Zonen zich qua plannen maken dan ook niet onbetuigd. En dat waarschijnlijk onder het motto dat het komen met wat plannen Puur Noordwijk beter helpt naar een succesvol begin van de volgende raadsperiode, dan een zak met geld.

Maar hoe het ook zij, het is een goede zaak dat er serieus werk gemaakt wordt van de ontwikkeling van onze mooi badplaats. Zeker wanneer dat betekent dat een veel grotere congrescapaciteit en bijna 2.000 ondergrondse parkeerplekken straks hand-in-hand lijken te kunnen gaan. Goed voor de Noordwijkers, goed voor de toeristen, goed voor de restaurantjes, goed voor de middenstand en niet in de laatste plaats goed voor de banenmotor van Noordwijk, de congreshotels die door deze onwikkeling véél meer congresgangers naar Noordwijk zullen weten te lokken!

Eigenlijk kunnen we spreken van één grote WIN, WIN, WIN, WIN, WIN, WIN situatie.

Misschien toch nog een kleine tip van Uw Geweten aan het doortastende gemeentebestuur: misschien is het geen slecht idee om voor bijvoorbeeld alle Chinese toeristen de straataanduidingen in hun eigen taal op de gevels aan te brengen! Dan voel je je toch net Amsterdam?!!!

 

Reacties