GOD | VERDOEME | GEERT WILDERS! (column)

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Ja beste lezers van uw Geweten, we leven in een land waarin je zo’n beetje alles mag zeggen. De vraag is alleen wel: ‘moet je alles wel zeggen wat er in je opkomt?’. 

Op een herdenkingsavond als op de vierde mei komen de meest schrijnende herinneringen bij burgers naar boven, maar ook de blijheid van Joodse overlevenden die – vaak als klein kind – werden opgevangen door de zo genoemde ‘goede’ Nederlanders, die hen verstopt hielden voor de nazi’s. Zoals u op televisie heeft kunnen zien verbaasden verschillenden van hen zich erover hoe wij heden te dage reageren op islamitische overlevenden, gevlucht uit o.a. Syrië. Hebben zij dan geen recht om bescherming te zoeken?

Daarom viel het reclamespotje van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders (rond de herdenking) bij mij weer eens volkomen verkeerd. Wilders verschuilt zich achter het feit dat onze westerse samenleving er eentje is, gebaseerd op joods/christelijke tradities, wat hem blijkbaar het recht geeft om hele bevolkingsgroepen die daar niet toe behoren weg te zetten als criminelen, verkrachters en/of terroristen. En vooral op een dag als de vierde mei valt zo’n walgelijk reclamespotje van de Partij voor de Vrijheid bij mij dan ook volkomen verkeerd.

Vooral ook omdat het vol staat met idiote kreten als “we moeten Nederland de-islamiseren” en “kijk eens naar Roemenië, dat heel slim een groot hek om het land heen bouwt” en nog veel meer van die haat zaaiende onzin.

Ik zou de heer Wilders graag het volgende willen voorleggen: “Hitler was een Oostenrijker, m.a.w. een blanke Europeaan met christelijke roots. Zou men om die reden destijds alle christelijke burgers uit Nederland hebben moeten verwijderen? Natuurlijk niet, want in elke bevolkingsgroep zitten rotte appels , rotte appels die je een voor een voor de rechter zou moeten slepen. Of ze nu islamiet, katholiek, gereformeerd of joods zijn.

Ik ben nu eenmaal een overtuigd atheist die vindt dat iedereen moet geloven wat hij of zij wil, zolang zij mij er maar niet mee lastig vallen!

GOD | VERDOEME | GEERT WILDERS!

 

Het Geweten van Nederland is een column van René Kamphuis

 

Reacties