WIFI : Koen van Asten van D66 krijgt het voor elkaar!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Vraag het een willekeurig zinnig denkend mens en je zal merken dat WIFI eigenlijk onontbeerlijk is voor een toeristische badplaats als Noordwijk.

D66 had het eind 2013 al bij het juiste eind, toen de toenmalige lijsttrekker Koen van Asten aangaf dat Noordwijk het eigenlijk niet zonder WIFI kon stellen. Maar ach, de gemeenteraad o.l.v. PUUR Noordwijk vond het niet nodig om daar geld voor uit te trekken en al helemaal niet voor bereik tot op het strand. Veulsteduur! En daar moest de rest van Noordwijk het maar mee doen.

Naar nu blijkt is de afwijzing door het toenmalige gemeentebestuur o.l.v. PUUR Slomigheid een bij toeval wijs besluit geweest, nu onze Euro-politici in Straatsburg de noodzaak van WIFI wèl inzien. Zo zeer zelfs dat zij het plan hebben opgevat om – zolang het geld strekt – zoveel mogelijk Europese gemeenten te voorzien van gratis, ja u hoort het goed, van gratis WIFI.

Om er voor in aanmerking te komen moet ons doortastend gemeentebestuur nog wel even een officiële aanvraag indienen, althans wanneer dat niet teveel gevraagd is. Want, zo stellen de dames en heren EU-bestuurders, wie het eerst komt, die het eerst maalt. Ben je te laat en het geld is op, dan is dat jammer voor die lamlendige gemeentebesturen en gaat de zak WIFI-GELD aan hun (en daarmee aan ons) neus voorbij.

Dus Koen…………….. blaas nog eens een keer héééél hard op je WIFI TROMPET en misschien wordt er wel een wethouder wakker en zijn we eindelijk is een keer niet te laat!

 

Het Geweten van Noordwijk is een column van René Kamphuis

Reacties