Lokaal, maar zeker niet achterlijk!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Wat je niet allemaal moet doen om je wethoudersinkomen zeker te stellen! Een ding is zeker, een ruzie met coalitieleider Puur Noordwijk helpt daarbij echt niet. En dat heeft wethouder Dennis Salman van de gelijknamige lokale politieke partij goed begrepen.

Maar als je nu mordicus*  tegen een fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout bent, hoe kun je dan de vrede én je baan behouden binnen de coalitie met Puur, D66 en het samenwerkingsverband van PvdA/GroenLinks?

Nou, dan laat je toch gewoon je broertje het woord doen en hou je vooral zelf je mondje stijf dicht. En tegen de verkiezingsdatum in 2018 kun je alsnog ook zelf tegen de fusie in het geweer komen. Want drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen ze mij er wel niet uit gooien, zal Dennis denken.

En alleen al daarom zou een referendum dat broertje Raymond nu wil afdwingen een welkome vertragingstactiek zijn, want de verkiezingen laten nog wel even op zich wachten.

 

 

Ad *) Mordicus stamt af van het Latijnse mordicus dat ‘met de tanden vasthoudend’ betekent. Het komt alleen voor in de uitdrukking ‘ergens mordicus tegen zijn’. Als je ergens mordicus tegen bent, ben je er zo fel tegen dat je niet snel overtuigd zult worden van het tegendeel. Best fijn voor een keer!

 

Het Geweten van Noordwijk is een column van René Kamphuis

Reacties